Att spegla det jag gillar.

Enligt tradition..

Brukar ta mig till Skansens Julmarknad nästan varje år, tycker det är rätt så trivsamt där, men det beror också på att när man 'tröttnat' på Julmarknaden så kan man gå en liten runda bland sälar och ugglor, det går bra även fast solen har gått ner.. Jag var där igår den 3:e advent, så det blev sista söndagen med årets Julmarknad där. Fotat med 50 mm. f/1,4

En hel del bilder här från gårdagens gråväder, med en del blötsnö i luften.. just här sett vid Djurgårdsfärjans anslutning på Skeppsbron.

Djurgårdslinjen med en gammal spårvagn.. föraren står t.o.m. utomhus i gråvädret..

Dagens Jultradition..

Skönt att värma sig lite..

Någon vill inte vara diskret..

Andra gillar inte snöflingorna..

Medans andra gör det..

Familjen gredelin..

Själv gick jag bort till 'Strömmingskön'.. två hårda knäckebröd med Strömmingsflundror och en kall lättöl brukar sitta fint..

Fisken och fiskaren kommer från Björkö nära Ornö i Stockholms södra skärgård..

Sen gick jag bort mot Gråsälarna..

Dom verkade trivas..

Nån typ av 'bitleksak''..

Fick syn på en 'Trutter'.. trött Utter..

Sen gick jag till 'våljärerna' det brukar vara skadade fåglar dom håller här, fåglar som aldrig kan bli helt friska igen.. Här är det tre Lappugglor som ses. I verkligheten är det så mörkt att jag knappt ser dom..

Även två Berguvar finns här i en voljär.. Dom hoade kraftfullt och regelbundet.. ett mäktigt ljud när man är nära! Här är det så mörkt att jag nästan inte ser någonting.. otroligt vad kameran ändå ser..

Den nedre uven visste jag inte att den fanns.. såg den inte förrän hemma vid datorn..

En djurvårdare kom och gav dom kvällsmaten.. två vita råttor..

Sen blev det kaffe glögg och pepparkaka.. i 'imman' på Nyloftet.. en tradition det också..

Sen gick jag ner till Djurgårdsfärjan igen och åkte hemåt, men via en promenad genom Gamla stan..

Tack för mig!

Inlagt 2018-12-17 22:44 | Läst 1074 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Suveränt bra bilder som vanligt.Trotts alla människor så fastnar jag på den sista mörka med gatstenarna. Mycket bra.
Sten
Svar från ehrsa 2018-12-18 11:06
Hej! Skansen är trevligt, mycket för att det finns så många andra saker att titta på.. Vid 'Bollnästorget' där själva Julmarknaden är så kan det vara lite väl mycket med folk och köer till populära stånd, men går man bara iväg lite och tittar på annat så är det riktigt fint! Tack! Sten.
Hälsn!
Fina kvällsbilder!
/MA
Svar från ehrsa 2018-12-18 11:08
Hej! Det blev rätt bra trots vädret, eller kanske just p.g.a. vädret.. Det blir ganska fint med snöflingorna i bilderna! Tack! Mats.
Hälsn!
Hej Jan.
Det var en dejlig serie fra Skansen.
Her i huset ser vi "Alsang på Skansen" med stor fornøjelse. Men favoritten på svensk TV er nok Lotta på Liseberg.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2018-12-18 11:10
Hej! Jag gillar också 'Allsången', men det var dåligt med allsång här i söndags.. :-) Men det var fint ändå! Brukar också titta på 'Lotta', men det regnar lite mer där.. Tack! Erik.
Hälsn!
Jag brukar undvika julmarknader men det är mysigt att titta på dina bilder. Den med råttorna blir ju lite udda i sammanhanget. Den sista bilden är strålande, håller med Sten.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2018-12-18 11:16
Låter 'jobbigt' att undvika Julmarknader.. :-) Själv så går jag bara till Skansens Julmarknad, den är bra eftersom det samtidigt finns så mycket annat man kan kika lite på.. det är spännande att få höra Berguven hoa så bra, och det var likadant förra året! Jag tror knappt jag har hört 'vilda' Berguvar ute i naturen, däremot har jag sett dom många gånger ute i ytterskärgården, har några analoga bilder från den tiden, men det är minst ett par årtionden senast.. Tack! Lena.
Hälsn!
Senast jag besökte en julmarknad var på Stortorget i Gamla Stan och det var 1987, som jag vet, men jag och Lena kan ha varit där senare. Men ditt bildreportage är ju suveränt så då behöver jag inte sakna det så mycket, men det är ju en upplevelse med alla sinnen, som smak och lukt av glögg, våfflor och varm korv t.ex. Många fina bilder blev det och även djur i bur.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-12-18 11:23
Hej! Ja, Skansens Julmarknad är bra, och Skansen är så pass stort att det sväljer mycket folk! De flesta håller till mest där Julmarknaden finns, vid 'Bollnästorget', men det finns så mycket mer man kan passa på att kika på där, där trängseln inte alls är stor! Det är lätt att fylla en eftermiddag på Skansen.. Julmarknaden på Stortorget i Gamla Stan finns kvar, och den är ju öppen varje dag t.o.m.. På Skansen har dom bara öppet 3 söndagar i december och inte mer.. Men kombinationen Julmarknad och att kunna titta på en hel del djur är trivsamt, det blir inte tråkigt! Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Intressanta bilder! Herren med den fina hatten och som verkar sälja kött ser ut som en gentleman från den gamla tiden. Kul.

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-12-18 16:40
Hej! Skansen är fint med sin Julmarknad, det stämmer att mannen med hatten sålde kött, typ rökt Fårfiol och annat.. Tröttnar man på Julmarknaden kan man ju alltid spana lite på ugglorna och även lyssna nära på Berguven.. det är riktigt mäktigt! Tror att jag hört Berguv för längesedan.. det kan vara i ytterskärgården, där har jag sett dom många gånger, men det är längesedan nu.. Tack! Johnny.
Hälsn!
Du verkar ha haft en fin och varierande dag på Skansen! Alltifrån gammaldags jul till en söt utter. Fastnade bland alla fina bilder för den med dammen och de små stugorna där ljusen lyser. Knäckemacka med strömming går inte av för hackor! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-12-18 17:12
Hej! Skansen är fint, finns mycket med gamla traditioner där som är vackert! Det brukar bli endast ett besök per år på Skansen, och det är nu när dom har sin Julmarknad som jag brukar göra ett besök där.. gärna i kombination med lite snö också.. och det gick ju bra även med snön här i söndags.. Skansen är bra också för att man kan gå ifrån själva Julmarknaden och titta på lite annat också, det är trevligt! Nystekt Strömming på en knäckebrödsmacka borde finnas med på 'Unescos världsarvslista'.. :-) Tack! Yvonne.
Hälsn!
Slutbilden är en höjdare, ja där är många bra. Kul med de som klär sig i kläder liknande de från förra sekelskiftet. Säl ser jag inte så mycket längre, nog en 5 år sedan nu, de kan dyka upp överraskande vid stranden.
Svar från ehrsa 2018-12-18 20:59
Hej! Kan bara hålla med angående äldre klädsel, det blir en annan känsla med Jultraditionerna när en del klär sig med dessa vackra gamla kläder! 'Mysfaktorn' höjs rejält.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Fin stämning av vintermarknad. Får försöka besöka den någon gång, men jag är ju i stan bara i veckorna när det är mörkt på kvällarna.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-12-19 21:53
Hej! Ja, då kan det vara svårt.. Dom har bara Julmarknad under tre söndagar i december innan Jul.. och stänger 16:00 på eftermiddagarna.. men det är en trevlig Julmarknad, jag gillar att man också kan titta på en hel del annat! Det pågår en hel del verksamhet och gammalt hantverk i många av de gamla stugorna också.. Tack! Bjarne.
Hälsn!