Att spegla det jag gillar.

Fortsättning på den fina tisdagen i förra veckan..

En dag som bjöd på många vårtecken med nyanlända vårfåglar! Förutom Lärkor och Starar, och Hägrar i full aktivitet så bjöds det på Tofsvipa, Grågäss, och Sångsvanar.. svanar som troligen är de som gärna kommit tidigt till Isbladskärret de senaste två åren, men någon häckning har det ändå inte varit än.. Isen ligger kvar, så Sångsvanarna är lite för tidiga och tycks vänta in islossningen i den isfria Isbladsviken istället..

Den här bloggen är en direkt fortsättning på denna blogg: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/nu-ar-dom-pa-gang-hagrarna.htm

Första Tofsvipan för året, i Isbladskärret på Djurgården..

Grågässen var också de första här..

Vid Djurgårdsbrunnskanalen sågs även de första Vitkindade gässen, de brukar bli många.. och löjligt orädda..

Paret Sångsvan tycks vara tillbaks också, men isen på Isbladskärret gör att dom får vänta ute i  Isbladsviken istället..

Tack för mig!

Inlagt 2017-03-19 18:58 | Läst 870 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
När jag ser tofsviporna och grågässen slår det mig att jag saknar ljudet. Nu har jag så mycket fantasi så jag hör dom ändå. För ingen har väl ett så vårligt genomträngande ljud som tofsvipan. Gillar särskilt dom första våtmarksbilderna.
Sten
Svar från ehrsa   2017-03-19 19:53
Hej! Tofsvipans läte är ju väldigt speciellt och fantastiskt! Det var faktiskt lätet som jag hörde först, innan jag såg den.. Gillar nästan mer att höra dom, än att se dom.. :-) Men dom är ju fina också så klart! Var där idag också och spanade lite, isen ligger fortfarande men har tunnat ur mot stränderna. Mer Grågäss har anlänt. såg även några Snatteränder, och ute i Isbladsviken låg fortfarande de två Sångsvanarna och väntade på att isen ska släppa på 'kärret'.. Tack! Sten.
Hälsn!
Vilken underbar promenad du haft med kameran igen.
Då är våren på gång hos er oxå..
Men här är det kallt igen..
Ha bra vecka med fler härliga bilder
Gun-Inger
Svar från ehrsa   2017-03-19 21:32
Hej! Visst har våren kommit, och det är just under förra veckan som det mesta tycks ha hänt.. innan dess hände inte så mycket! Men det är i alla fall en härlig tid framför oss, och det finns spännande naturupplevelser en lång tid framöver nu.. Man brukar inte ens hinna med.. Tack! Gun-Inger. Ha det så bra du med!
Hälsn!
Snygga bilder som vanligt och Sångsvanarna finns även här i Lindesberg, skall försöka komma iväg till Tysslingen i mitten av veckan. I dag fick vi några cm. snö så nu är det vinter i min trädgård igen, men det töar säkert bort om någon dag.
Ha det gott/Stig