Att spegla det jag gillar.

I brist på flaggstång..

Och boende i lägenhet.. Då får man väl använda andra upphängningar.. så som en markis kanske! Fantastiskt väder med svaga vindar dessutom, så det fungerar väldigt bra! Det blir idag och på midsommarafton som flaggan brukar komma fram, men då brukar det ju nästan alltid regna.. Och idag börjar min semester, det här är en väldigt bra dag!

Idag får det bli en längre cykeltur runt stan och Djurgården i maklig takt..   Tack för mig!

Postat 2016-06-06 11:43 | Läst 523 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

'Hemliga sjön' överraskade..

Jag har flera favoritplatser i Stockholms skärgård varav en är 'hemliga sjön', en fin liten insjö bara 100-200 meter från havet och den öppna horisonten, en insjö som inte syns utifrån öns stränder, omgärdad av en ganska tät vegetation och mycket gamla och fina tallar, tallar där det gärna sitter Havsörnar och tar en rast.. Dock inte alltid, som vid detta besök.. Bästa tiden för örnar brukar vara på sensommaren och hösten har jag märkt.

Men det var ändå fint här vid detta besök! Ett par Svarthakedoppingar fanns nu i sjön, det har jag aldrig sett här tidigare! Det mest överraskande var dock en Lärkfalk! En mycket vacker fågel som jag kanske bara sett två gånger tidigare i mitt liv!

'Hemliga sjön'.. där finns oftast bara ett flertal Vigg, Knipa, och några Gräsänder, och inte så mycket mer..

Men i år har något nytt dykt upp här! Ett par Svarthakedoppingar!

Trots att det är den yttersta ön i den här delen av skärgården så får man en stor dos av 'skogskänsla' här, med allt som där brukar finnas.. som dessa..

 

Hmm.. vad gör denna här..?

Viggarna är väldigt skygga på den här sjön och upptäcker en direkt när man försöker smyga sig fram till sjön, men dom har också ett beteende att komma tillbaks flygande, för att se vad det var som skrämde iväg dom.. så gör dom alltid! Här kom dom tillbaks..

Så plötsligt dök den upp, dagens andra överraskning vid den här sjön.. en falk.. trodde först att det var en Aftonfalk, med sina röda shorts.. Men det var en Lärkfalk! Tror att jag endast har sett två stycken sådana över huvud taget förut..

Lärkfalken flög faktiskt förbi mig ett par gånger vid den här sjön..

Så här ser sjön delvis ut..

Tack för mig!

Postat 2016-06-05 21:55 | Läst 565 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Silvertärnor i ytterskärgården..

Och då är det ett par tärnor som höll till på utsidan av Kastön i Stockholms södra skärgård som jag fotade. Dom är ju alltid vackra att följa i sin jakt på småfisk, och sedan uppvaktningen av sin partner..

Här är några bilder från denna procedur..

Det är i denna miljö som bilderna togs..

Tittar man söderut så ser man 'Själberget' där det ser ut att ligga flera tiotals med Gråsälar och sola sig i det fina vädret, dessutom ser man en Havsörn högst upp på berget.. avståndet dit är drygt 5 km. Men fram till 15:e augusti så är detta ett sälskyddsområde och får ej besökas!

Tack för mig!

Postat 2016-06-03 22:20 | Läst 460 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4