Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

En vanlig Gråsparv, och en ovanlig..

En vanlig Gråsparv ser oftast ut så här..

Men ibland kan man även möta en ovanlig Gråsparv, då kan den se ut så här..

Då har den ett 'tillstånd' som kallas Leucism där det blivit brist på pigment i fjädrarna eller bara en del av fjädrarna, men det är ingen Albinism det handlar om då.. Har man spanat lite extra på fåglar genom åren så dyker det troligen nån gång upp en fågel med inslag av Leucism, själv har jag sett både Björktrast, Koltrast och en Skata med denna pigmentbrist tidigare, och även denna dag när Gråsparven fotades här så fick jag syn på en Koltrast med lite Leucism, de bilderna finns i slutet här. Dessa bilder är tagna nu i januari i mitt närområde Tantolunden i Stockholm, fotat med Z50 + FTZ + 80-400 mm.

Samma dag så fanns även den här Koltrasten här med sitt vita streck på vänster vinge.. egentligen ganska snyggt!

På höger vinge fanns inte den här 'problematiken'..

Tack för mig!

Postat 2020-01-07 18:59 | Läst 2293 ggr. | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Cyborgar i mitt närområde..

Det är inte varje dag man ser en 'Cyborg' i verkligheten, men idag gjorde jag det.. 'den' såg avancerad ut, kanske man ska vara försiktig när man möter en.. fick den känslan! Sett uppe på berget i Tantolunden.. fotat idag med Z50 + FTZ + 80-400 mm.

Man kan möta mycket fint här, men det bjuds ibland också på ovanliga möten här i Tantolunden.. Kanske är det nått nytt hemligt 'AI vapen' som testas.. Hmm..

Även en Cyborg behöver servas..

Tagning över..

I`ll be back..  typ..

Postat 2020-01-05 18:54 | Läst 1076 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Nyårsdagen, med naturens egna fyrverkeri..

Nyårsafton var det en del fyrverkerier i närområdet här, men inget slog ju nyårsdagens fyrverkeri vid solens nedgång! Något som många fick ta del av har jag förstått.. Här gick de flesta nyanserna i en orange/gul ton och inte med så mycket rött, men det varierade säkert också.. Enligt meteorologerna så berodde den ovanligt vackra solnedgången på en 'smutsig' luft full med partiklar.. föroreningar nere från kontinenten.. Själv var jag nere vid strandpromenaden utefter Årstaviken när solnedgången började och kunde sätta mig på en bänk där och njuta av skådespelet, och det var många som stannade upp här.. Märker vid redigeringen att det här var svåra färger för kameran att ta in, nyanserna finns inte riktigt i RAW-filerna, jämfört med hur mina ögon uppfattade det hela.. så de här bilderna blev redigerade 'efter bästa förmåga'.. men helt nöjd är jag inte! Fotat med Z50 + FTZ + 28-300 mm. som då blir 42-450 mm.

Här märkte man att det kan nog bli fint..

Hemma 20 minuter senare så låg ljuset fortfarande delvis kvar..

Tack för mig!

Postat 2020-01-04 11:51 | Läst 1054 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Promenadfoton..

Jag gör ju det nästan varje dag, promenerar alltså.. och just Nyårsafton bjöd på ett makalöst fint väder här i Stockholm och eftersom solen står så lågt så är en promenad runt Riddarfjärden extra fint, där flödar solen även när den står lågt som nu.. men jag utökade den promenaden även med Skeppsbron och Norrström, och det blev då ett motsols varv runt fjärden. Och det blev den 'lättpromenerade' Z50 + FTZ-adaptern + 28-300 mm. som jag använde mig av, som då blir 42-450 mm. Det täcker mycket av eventuella motiv under en promenad.. Och här fotar jag det som är intressant och vackert och kanske lite komiskt ibland.. konstigare än så är det ju inte! Och det blev en del bilder under den här fina Nyårsaftonen..

Slussen..

Skeppsbron..

Många turister intar lite spännande poser vid fotografering..

Vacker Skrattmås i vinterdräkt fotad vid Norrström..

Mälaren bjuder i år på högt vattenstånd efter allt tidigare regn speciellt i västra Svealand, men har nu börjat att sjunka! Men fortfarande strömmar det mycket vatten under Norrbro.. detta brukar forspaddlare ofta utnyttja..

                     

Sen gick jag vidare mot Riddarfjärden.. Mycket turister även nu vid nyår..

Vasabron..

Under Vasabron..

Stadshuset..

Några Knölsvanar flög förbi..

Lunchen blev två Kabanoss med bröd och en Pucko vid macken nedanför Kungsholms torg.. där observerades denna Gråsparv som bara satt där på ett räcke och observerade omgivningen.. slängde till den en liten brödbit, men den bara tittade på den och satt kvar..

     

Skinnarviksberget på Söder var det många som promenerat till för att se på solnedgången..

Västerbron..

Vissa jobbar..

Någon har markerat nått..

Tack för mig!

Postat 2020-01-02 11:13 | Läst 1473 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera