Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Sett senaste tiden..

Lite blandade bilder, alla tagna på Djurgården här i Stockholm. En Råbock visade sig fint nära Waldemarsudde. Hägrarna i Isbladskärret som jag visade i förra bloggen var inte allt som fanns där, men kärret känns ändå artfattigt i år och det beror nog på kombinationen igenväxning och lågt vattenstånd gissar jag, Sångsvanarna var i alla fall borta nu från Isbladskärret, så jag gissar att dom är klara med sin häckning och har promenerat över till 'saltsjön' straxt intill, där finns det i alla fall vatten att simma i.. Känns som man behöver gräva ur en hel del växtlighet här, kärret håller på att växa igen.. även fast det går boskap där och betar.. Fotat med 80-400 mm.

Vid en glänta..

Vid Gärdet var det fortfarande en hel del sång från Sånglärkorna.. den här tyckte det var lättare att sjunga från en sten än att hänga högt upp i luften i värmen..

I Isbladskärret fanns förutom Hägrarna även några få Krickor, som skvätte vatten på varann..

En Knipa har lyckats med sin häckning..

Så även Hägrarna..

Tack för mig!

Postat 2018-06-13 13:23 | Läst 826 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hägrar i lite stilstudie..

Besökte Isbladskärret på Djurgården för ett par dagar sen, och fick chans till fina närbilder på Hägrar som kom och landade alldeles framför mig i den större av de få vattenspeglar som finns där nu. Ljuset var ett helt perfekt snett motljus, så mycket bättre blir det nog inte.. Ni som inte gillar fågelbilder, och kanske också tycker bilderna är för skarpa.. får väl titta utan glasögon eller blurra skärmen på något sätt, eller kanske hoppa över den här bloggen helt enkelt! Var rädd om ögonen.. Fotat med 80-400 mm.

Dom blir väldigt fina vid landning..  Gracilt..

Inget stort byte..

Inget byte..

Tofsviporna gillar inte riktigt Hägrarna..

Tack för mig!

Postat 2018-06-12 19:16 | Läst 974 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Att plåga sig i grupp..

Det är säkert roligare att göra det i grupp.. man inspirerar varann helt enkelt! Och springer man 42 km. så behövs det nog en del inspiration och 'pepp'.. speciellt när det är +28,5° i skuggan.. Här är en del bilder från förra lördagen då Stockholm Marathon genomfördes i hög värme.. Fotat med 85 mm.

Hornsgatan..

Efter en stund blev dom fler..

Vissa springer en mara, andra sitter och dricker öl..

Ibland är det trångt på Hornsgatan..

Vill man ha tiden 3:45 i mål så följer man henne..

Sett från Katarinahissen bort mot Stadsgården..

Man sprang i flera nivåer kring Slussen..

Tack för mig!

Postat 2018-06-09 18:52 | Läst 1092 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Cyklade förbi en 'orre'..

Och då var det inte vilken 'orre' som helst, utan en Sjöorre! Fick syn på den när jag kom cyklande utefter Söder Mälarstrand mot Hornstull vid 17-tiden idag, lite svårt motljus var det i Pålsundskanalen nära Pålsundsbron, men den skiljde sig från de vanliga 'änderna', det kunde ha varit en Svarthakedopping som har en ganska mörk kropp speciellt i motljus, men de orange tofsarna på huvudet brukar ändå lysa i motljuset, och det var något som glimmade till i orange här också.. Stannade ändå till och kikade lite extra i bättre ljus, då såg jag att det inte var en Svarthakedopping.. Min första tanke var då en Svärta.. men ändå inte.. dom har ju något vitt som syns tydligt också, det hade inte den här.. Tog i alla fall en massa bilder på den i bra ljus, och lite senare dök det upp en man som frågade om jag sett Sjöorren.. Så klart, en Sjöorre var det! Det var längesedan för min del, och jag har mest sett honor när jag sett Sjöorrar, och det är nog 20 år sedan senaste gången för mig! Jag har genom åren läst att man ibland ser den ute på Riddarfjärden, men det brukar vara i flyttider.. och den tiden borde vara över nu! Kul i alla fall med Sjöorre här på Söder.. Fotat med 80-400 mm.

Det var här den höll till, straxt öster om Pålsundsbron..

Den dök flitigt..

Tack för mig!

Postat 2018-06-08 21:27 | Läst 1123 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Veteranbilar hör årstiden till..

Cyklade ut på Djurgården en söndag för ett par veckor sedan, målet var att få se veteranbilar och motorcyklar som deltagit i Gärdesloppet här i Stockholm. En årligt återkommande träff som jag ofta missat tyvärr.. Antalet bilar som är med brukar vara stort och är vädret så fint som i år så är det säkert extra många deltagare.. Egentligen ska man vara där redan på förmiddagen men det orkade inte jag.. Kom dit efter lunch och det fanns fortfarande en hel del fina fordon att titta på.. Fotat med 85 mm.

Redan på väg dit mötte jag en del bilar som varit med..

Merca..

Tvåtakt..

AC Cobra..

Citroën 'paddan'..

Merca..

 Rolls..

Alla har inte åkt iväg än..

Gammal Porsche..

'Gangster Cittra'..

Triumph..

Fiat 600..

Rolls..

Bristol..

Indian..

BSA..

Merca..

Merca..

MG..

Från senaste världskriget..

En Willys Jeep med besättning..

Vi slapp kriget men det kom ändå många Willys Jeepar hit som användes inom brandförsvaret..

Cadillac..

Brutal på sitt sätt..

Bristol..

Bristol..

Ford GT40 riktigt brutal på sin tid.. kom 1964 och vann 24 timmars på Le Mans 4 år i rad..

Tändstiftsbyte.. notera krängningshämmaren som går över motorn.. det är väl noll krängning på den bilen i kurvorna så låg som den ändå är..

Renault 4, inte lika brutal..

Det finns också snygga 'el cyklar'.. i retrostyle..

Tror att det är en 'replica'..

MG..

Fiat..

Ford GT40, den lät även brutal..

Vissa bilar klarade nog inte värmen.. som denna Veritas RS 1948..

I väntan på bärgare..

Tack för mig!

Postat 2018-06-06 21:21 | Läst 1407 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 99 100 101 ... 221 Nästa