Att spegla det jag gillar.

Ingenting är beständigt..

I mitten på augusti 2019..

I Fredags..

Spåren finns där..

Fortfarande låst..

Det blir ingen 39:e säsong.. men 38 säsonger är ju inte så dåligt heller, hade bara räknat med kanske 10 säsonger år 1982.. Det här blev min sista båttur.. Lagunen på utsidan av Tärnskär , zooma gärna ut där..

Själberget , c:a 7 km. söder om Tärnskär, zooma gärna ut där också.. En grupp Gråsälar syns till vänster på den övre ön där..

Tack för mig!

Inlagt 2020-06-17 13:25 | Läst 679 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Hej Jan.
Jeg forstår ikke helt - er båden blevet stjålet - er pladsen blevet nedlagt - eller her du selv besluttet at stoppe med båd turene ? Jeg håber ikke at det er det sidste.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från ehrsa 2020-06-17 17:53
Hej! Båten och båtsläpet fanns inte längre där dom 'ska' stå i fredags.. när jag då hade tänkt att 'fixa till' båten inför sommarens eventuellt kommande båtturer.. Så jag antar att någon har stulit den! Och jag har inte varit ut till båten sedan slutet på oktober 2019.. Jag hade tänkt att åka ut till båten (med buss) kanske i februari, men då kom Coronan som gjorde att jag inte längre ville åka buss.. Nu hade jag hyrt en bil över helgen för jag hade några andra ärenden också, och jag hade tänkt att 'ge' båten fre. och kanske lör.. för att fixa till den. Så båten har stulits någon gång mellan oktober 2019 och nu i fredags, okänt när..? 'Marinan' känner inte heller till någonting, det är en mycket stor 'marina' kanske Sveriges största som finns här, zooma ut i bilden, min båt ses till höger av de tre mindre båtarna mitt i bilden, bredvid stenarna: https://kartor.eniro.se/?c=59.301806,18.648568&z=20&l=hybrid
Jag kommer inte att ha en båt framöver nu, det är för mycket 'jobb' och logistik för att hålla en båt igång, och den har varit helt fantastisk under de 38 säsonger som jag har åkt med den, och jag varit ute i skärgården alla årstider.. Det har varit fantastiskt!
Tack! Erik.
Hilsen!
Erik Madsen 2020-06-17 20:28
Det är så jävla Jan - jag känner verkligen med dig. När något har blivit en så viktig del av ens liv känns det särskilt hårt och orättvist.
Jag hade också mycket svårt när jag var tvungen att ge upp min Amazon och allt som följde med det under de 19 åren det varade. Jag valde det dock själv, även om det var en nödvändighet och lyckligtvis kunde jag också själv bestämma vad som skulle hända med bilen. Finns det inte en försäkring som kan hjälpa dig - varken din egen eller marinans ? Du måste lägga ännu mer tid i vår härliga fotohobby, vilket jag gjorde.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från ehrsa 2020-06-17 21:50
Jo, jag har försäkring, men en nästan 40 år gammal gummibåt har 0 i värde.. och en 14 år gammal tvåtaktare och likaså 14 år gammalt båtsläp som inte är besiktigat under de 14 åren är inte heller värt mer än 'kaffepengar'.. Marinan har inga försäkringar som täcker sånt här, dessutom är det en stor marina med både krog och affär och nu sommartid ett fint café med egen glasstillverkning, försäljning av kläder, båtuthyrning och båtförsäljning m.m.. Där är det troligen öppna grindar mellan 07:00 - 23:00 minst.. Vid övriga tider kommer det väktare med hund förbi med viss oregelbundenhet.. Och som jag skrivit till andras kommentarer, egentligen var jag sakta på väg bort från mitt båtägande, men hade ju valt att bestämma det själv.. nu blev det inte så! Tror för övrigt att det är jobbigare att 'bli av med' en fin bil än en båt så här.. en bil använder man mycket mer! Min båt använde jag 1 gång förra året.. likadant året innan det.. Jag accepterar den här situationen som har uppkommit.. Här är Bullandö Marinas hemsida: https://www.bullandomarina.se/
Här är deras webbkameror: https://www.bullandomarina.se/webbkamera/
Hilsen!
För jäkligt! Lider med dig. Har bara blivit värre och värre. Noll respekt och man undrar hur de blivit uppfostrade som. Minns när jag bodde hemma upp i Norrland ute på landet så låste vi inte ens dörren. Bilarna stod olåsta ute på gården. Sen började skiten hända...

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2020-06-17 18:09
Hej! Blev mest förvånad när båten inte fanns där den borde vara.. Trodde först att marinan (Bullandö Marina) kanske behövt att flytta på den, men då borde dom ju ha ringt mig.. dom vet ju vem som ägde den! Så någon har stulit den och båtsläpet efter slutet på oktober, det var då jag var där senast.. Coronan gjorde att jag inte åkte dit tidigare i vintras, det hade i så fall blivit med buss.. Nu hade jag en hyrbil över helgen just för att i första hand åka ut till båten och fixa till den inför ev. kommande turer, men så blev det ju inte.. Det finns inget större värde i ekipaget heller.. det är för gamla och för små grejer.. det är väl därför ingen har stulit den tidigare, det är inte värt besväret.. Jag har åkt väldigt lite med båten under de senaste åren och har varit tveksam på om jag ska ha kvar den men eftersom den stått där så är det ändå rätt enkelt att fortsätta.. Så nu är det 'någon annan' som bestämt att min tid med båt är över och så får det vara nu känner jag.. Och jag har dessutom sluppit att köra den till 'skroten'.. Som rubriken säger, "Ingenting är beständigt".. Här stod båten, mitt i bild bredvid raden av stenar, zooma ut: https://kartor.eniro.se/?c=59.301806,18.648568&z=20&l=hybrid Tack! Johnny.
Hälsn!
Nej, vad trist! Eländigt! Uppfattar det så att man sågat av mälan och sen kört iväg med båten på släpvagnen trots att du hade den kedjad och inom låst område, bedrövligt. Och med den åldern ger väl ev försäkran inte mycket. Kan bara beklaga. Det är inte mkt som får vara ifred, känner med dig, många hälsningar/ Björn
Svar från ehrsa 2020-06-17 18:28
Hej! Jag blev mest förvånad när båten inte stod där den skulle stå.. Trodde 'marinan' kanske hade flyttat på den, men så var det inte.. Jag har inte varit ut dit sedan i oktober 2019. Så stölden kan ha skett när som helst mellan oktober och nu i fredags.. Coronan gjorde att jag inte åkte ut och tittade till båten tidigare i vintras (ville inte åka bussen dit..) Och det stämmer precis med kättingen där, man har kapat den 'svagaste länken' som också satt i det kraftiga låset. Men har man en batteridriven vinkelslip så går det snabbt att kapa en länk.. Men båten var inte fäst på kärran så att man bara kan köra iväg den, den stod bara löst ovanpå.. så jag vet med bestämdhet att 'ekipaget' troligen har tagit en del skada av hanteringen.. Det fanns även ett lås över handsken för kulkopplingen, även motorn satt med kraftigt lås på akterspegeln.. kanske hela ekipaget körts in i en skåpbil? Men lite konstigt är det, det finns inget stort värde i den här båten.. Nästan 40 år gammal gummibåt.. motorn var en 14 år gammal tvåtaktare, och kärran en 14 år gammal båtkärra.. Men nu får det vara med båtar för mig, har haft fantastiska naturupplevelser under de 38 säsonger jag varit ute med den.. inget slår det! Faktum är att jag funderat de senaste åren på hur länge jag ska ha kvar båten? Nu löste någon annan det hela åt mig.. Här står båten på kärran, den högra av de tre mitt i bild, bredvid stenarna. Zooma ut bilden: https://kartor.eniro.se/?c=59.301806,18.648568&z=20&l=hybrid Tack! Björn.
Hälsn!
Så tråkigt och onödigt. Inget får vara kvar. Du kan som du själv skriver glädja dig åt de 38 säsongerna som du fick med båten. Kanske dyker den upp på någon annons sajt eller i en badvik. Satt motorn på?

Lider med dig. // Jörgen
Svar från ehrsa 2020-06-17 18:42
Hej! Ja, visst känns det onödigt! Det är ett lågt värde på den här gamla båten och resten av 'ekipaget'.. Kanske 'båttjuvarna' har blivit lite desperata i 'dessa tider'.. Dom stjäl lite vad som helst på något sätt.. Jag har haft helt fantastiska båtturer under de 38 säsonger jag har haft den! Trodde när jag köpte den att den kanske skulle fungera i 10 år, och nu blev det 38 år.. och fortfarande så fungerade den bra! Motorn var fastlåst med ett kraftigt lås för motorer, så är det motorn man var ute efter så får man nog såga sönder akterspegeln.. Men jag är färdig med båtägandet nu känner jag, den här båten var speciell.. jag kunde åka på platser där normalt bara kajaker kan ta sig fram, ändå klarade den större vatten också, som här: https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/det-hande-sig-i-ett-annat.htm
Egentligen så har jag funderat ett tag på att avsluta mitt båtägande, men hade kanske tänkt att det dröjer nått år till eller två.. Fast nu har någon annan gjort att det får bli ett avslut redan nu! Tack! Jörgen.
Hälsn!
Jättetråkigt för dig och vad säger man på ren svenska för jävligt att man inte skall få ha sina ägodelar i fred, kanske det löser sig med försäkringar på något vis.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2020-06-17 18:54
Hej! Ja, så där är det numera.. Men det är lite konstigt, det finns inget ekonomiskt värde i det här gamla ekipaget.. Tjyvarna kanske har blivit desperata i dessa Coronatider.. Det är ju oftast utländska ligor som stjäl båtmotorer i Sverige, men då är det stora fyrtaktare med högt värde, min lilla 30 hästars motor med kort rigg var en tvåtaktare med lågt värde.. det är fyrtaktare som gäller! Jag har också funderat de senaste åren på när jag ska avsluta mitt båtägande, det är ändå en hel del 'fixande' för att hålla ekipaget i körbart skick.. Troligen hade jag ändå avslutat det hela inom en 5 års period.. Nu blev det stället 'någon annan' som löste det hela åt mig.. och jag slapp att köra iväg det hela till skroten, eller hålla på och krångla med ev. försäljning.. den hade ju bara ett lågt värde! Jodå det fanns försäkring, men som sagts värdet är lågt.. Vi får se hur det blir.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Satans tjyvpack..bara att beklaga..Tyvärr är den väl med stor sannolikhet på andra sidan östersjön så här dags...Hoppas att nån försäkring ger lite plåster på såren. Men själen och tron på folk är värre att lappa..
Mvh/Gunte..
Svar från ehrsa 2020-06-17 19:18
Hej! tror som du.. Det går ju att lasta in hela ekipaget i en större skåpbil t.o.m.. Samtidigt så är det ett lågt värde i det här 'ekipaget'.. så lite konstigt är det! Kanske tjyvarna är lite desperata i dessa Coronatider.. Knarklangare har jag läst att det är tuffare för i dessa tider.. med gränskontroller och förbud att åka över gränser m.m.. kanske är det samma för 'båttjyvar'.. Jag har försäkring men vet att värdet är lågt.. grejerna är för gamla! Som jag skrivit även i de andra kommentarerna så har jag varit på gång att avsluta båtägandet nån gång framöver, det tar rätt mycket tid varje år och en del stålar också, och det blir inte många turer heller per år.. osv.. så nu blev det 'någon annan' som gjort så att jag avslutar det hela nu! Kontraktet med marinan är också avslutat.. Blev mest förvånad över det här, men reaktionen är ändå inte värre än att det känns som jag inte vet om jag ska 'skratta eller gråta'.. Plötsligt är bara hela ekipaget borta, utan att jag har fraktat bort det.. Jag vet inte ens när stölden skett.. nån gång mellan slutet på oktober 2019 och nu i fredags.. Marinan vet inte heller, den är för stor för att ha lite koll på varje liten båt.. Här står min båt till höger av de tre små mitt i bilden, zooma ut: https://kartor.eniro.se/?c=59.301806,18.648568&z=20&l=hybrid Tack! Gunte.
Hälsn!
...... Va e de för Fel på FOLK!!!
Tråkigt att se dessa bilder, förutom de två sista och den första förstås.
Svar från ehrsa 2020-06-17 19:29
Hej! Ja, så där är det nu för tiden.. Blev mest förvånad av det hela! Det finns ju inget riktigt värde i det här ekipaget.. kanske tjyvarna har det extra tufft i de här Coronatiderna.. man stjäl även det som inte är värt så mycket.. Men som jag skrivit till andra kommentarer, troligen hade jag ändå avvecklat båten inom en 5 års period sett på sikt.. Nu blev det någon annan som bestämde att det får räcka redan nu.. och jag behöver inte engagera mig i att 'ta bort' eller sälja båten (lågt värde).. nu är den plötsligt bara borta och jag har avslutat kontraktet med Bullandö marina, har haft båten där sedan 1992.. Och jag har haft 38 helt fantastiska säsonger med naturupplevelser året runt (då menar jag året runt..) som aldrig går att slå, tider när örnar var en sällsynthet.. :-) Tack! Joakim.
Hälsn!
Va tråkigt, hade du någon försäkring? men 38 år är lång tid så blir det väl inget kvar kanske efter åldersavdrag? Jag är själv lite kluven, har haft två båtar och sålt dem pga för lite utnyttjande förhållande till arbetet, du vet man har kanske 5-10 helt underbara dagar ute på sjön så ska man väga det med arbetet att ta upp båten på hösten i höstregn och köra rent motorn och täcka mm.

Fast nu när man går ute vid kusten vid Råå eller Utvälinge så saknar man ju också en båt, kanske blir det en stabil kajak någon gång 🙂
Svar från ehrsa 2020-06-17 19:53
Hej! Ja, själv blev jag mest förvånad.. varför stjäl man den här båten och kärran? Den 14 år gamla tvåtaktaren med kort rigg och utan rorkult och båtkärran har väl nått slags litet lågt värde, men ändå inte mycket.. Den nästan 40 år gamla gummibåten har nog noll i värde.. Min båt var enkel att hantera, den var i princip alltid 'vinterförvarad' där den stod med presenning runt sig över både båt och kärra. Och det tog mig bara c:a en kvart att göra den klar för sjösättning.. och likadant när jag kom hem från en tur i skärgården, så tog det lite drygt en kvart för att täcka båten med samma presenning, och då var den åter färdig för vinter även om det var sommar.. Det enda var att man fick åka ut någon gång på hösten och pumpa i mer luft i den eftersom kyla gör att båten sjunker ihop extra mycket.. och därmed sitter presenningen dåligt och kan fladdra sönder i höststormarna, vilket har hänt.. Känner också att det ändå är en hel del 'mek' för att hålla båten i skick så att allt fungerar som det ska, och det blir numera bara få turer som du också säger.. Förra året var jag ute bara en gång.. året innan också bara en gång.. året innan det endast 2 gånger.. Som mest har jag varit ute 66 gånger under ett år på 90-talet om jag nu minns rätt.. Jag tror inte att jag hade haft kvar båten om 5 år.. Nu blev det 'nån annan' som bestämde att jag inte längre ska ha en båt, och så får det också bli nu! Jag har haft helt fantastiska turer under dessa år, så jag är nöjd! Hade kajak i ett flertal år innan gummibåten, och det var just för att 'hinna' ut till ytterskärgården bara på en dagstur som gjorde att jag skaffade båten! Det tar 1 timme ut med gummibåten, med kajak så tog det en halv dag.. Ofta är det bara en dag fint och sedan regn i ett par dagar, och sedan fint under en dag.. osv.. Det är de där enstaka fina dagarna man vill 'fånga'! Kajak är inte kul när man blivit äldre och stel, inget att ta med kamera i heller.. Dessutom så är de flesta fåglar skraja för en kajak är min erfarenhet.. :-) Jo jag hade försäkring, vi får se vad som händer där.. Här står min båt till höger av de tre små mitt i bilden, zooma ut: https://kartor.eniro.se/?c=59.301806,18.648568&z=20&l=hybrid Tack! Peter.
Hälsn!
pdahlen 2020-06-18 14:59
Jag var uppe och gick vid skånska nordkusten Utvälinge idag, detta är en bukt och med några öar och väldigt långgrunt, det var helt spegelblankt, varmt och ingen vind. Det är ju vid dessa tillfällen man lite smått funderar på något transportmedel, kanske också att fotografera från en låg vinkel utifrån havet. Har ju sett att det finns tex några typer av fiskekajaker, några med en lite elmotor som man kunde glida runt med, men stabil så man vågar ha med kamera. Men det är nog mest i drömmar just nu :)
Svar från ehrsa 2020-06-18 17:47
Låter fint där! Visst finns det 'specialare' vad gäller flytande farkoster, absolut! det finns ju också nån 'fiskevariant' där man trampar med benen fram och tillbaks så har man händerna fria, dom verkar rätt stabila också.. typ denna: https://www.hobieshop.se/produkter/hobie-mirage-pro-angler-14.html
Hälsn!
Det var många härliga säsonger som säkert givit både fina bilder och upplevelser. Sista bilden på sälarna är magisk!
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2020-06-17 20:05
Hej! Ja, jag är nöjd med alla mina säsonger, med råge! Det finns nog inget bättre i vårat land.. Förvånad dock över att nån vill stjäla det 'gamla' ekipaget.. Känns som man varit desperat på något sätt.. kanske är det tufft för tjyvarna nu i Coronatiderna så man stjäl även det som inte är värt så mycket.. Som Peter också påpekar så är det ändå en del jobb med en sån här båt, och då oftast i förhållande till hur lite man åker.. i alla fall numera så är det så.. förr var jag ute mycket mer! Men man blir ju äldre.. vilket känns.. Så nu blev jag plötsligt klar med mitt båtinnehav här.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Väldigt tråkigt när det händer men som du skrivit i flera svar så har du fått många fina år och turer med den. Jag vet att jag blev förvånad när jag läste om båten och insåg att du inte har någon bil. Det är ju lite stökigt, speciellt nu. Sälbilden är fantastikt fin och jag minns många andra fina bilder som du visat från dina turer med båten.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2020-06-17 22:11
Hej! Ja, båten har varit helt fantastisk i de 38 säsonger som jag har haft den! Det finns inga andra naturupplevelser som kan mäta sig med det som jag har upplevt under de här åren, och under alla årstider! Men nu är det slut.. jag har ju känt att det är inte riktigt motiverat att ha kvar båten när jag åker så lite som jag gjort de senaste åren.. Bil med dragkrok hyr jag på OK/Q8 i Västberga när jag har behövt bil för sjösättning, det har fungerat förvånansvärt bra! Det tar 6 min. till Telefonplan med T-bana från mig med 'röda' linjen, och det ligger bara 5 min. promenad från OK/Q8. Så sent som i helgen hade jag en hyrd bil därifrån. Det är för dyrt och för svårt att hitta parkeringsplatser innanför tullarna här med egen bil.. Så jag hyr istället en bil när jag behöver.. Ett tag åkte jag buss ut till Bullandö och sjösatte båten 'för hand' det fungerade det också.. men med stigande ålder så tycker jag det ändå blev för jobbigt.. men nu är det som det är.. 'någon annan' har bestämt att jag inte ska min båt längre.. då får det bli så! Jag hade säkert avslutat mitt båtägande ändå inom 5 år.. Tack! Lena. Ha det fint!
Hälsn!
Dystert! Brukar upplevas som ett riktigt intrång i den privata sfären. Man får hoppas att tjuvarna kör på grund!
/MA
Svar från ehrsa 2020-06-18 11:31
Hej! Ja, det är lite trist så klart.. hade tänkt mig fortsätta även denna säsong och kanske ett par år till! Men nu är det ju som det är, det är inte mycket att göra åt.. konstigt egentligen att den inte stulits tidigare, men den har troligen varit för liten, både båt och motormässigt, den ger för lite stålar för nån som sen försöker sälja den vidare.. Kanske tjyvarna har det tuffare nu i Coronatiderna, det är ofta ligor från öst som stjäl stora båtmotorer här i Sverige, men det kanske har varit svårare nu att föra ut gods över gränserna, så dom har blivit lite desperata och stjäl mindre prylar som enklare ryms inne i en skåpbil eller en mindre lastbil.. Eller så är det det 'lokala buset' som slagit till och vill ha en båt över sommaren.. Hoppas dom får 'punka' på en eller flera av de 5 luftfyllda sektionerna.. :-) Tack! Mats.
Hälsn!
Jag läser alla kommentarer och kan bara hålla med. Så tråkigt, tjuvarna tog inte bara båten utan även förväntningar och upplevelsen att få åka ut i naturen/havet. Märkligt hur det blivit. Säg som Johnny , när jag var ung satte man dörrnyckeln i fönstret väl synligt för att alla skulle se att vi var inte hemma.
Bilden är fantastisk. En händelse det är få förunnat att få uppleva.
Sten
Svar från ehrsa 2020-06-18 11:47
Hej! Ja visst är det så, det är ju trist och lite konstigt att det sker nu.. när den är så gammal! Den gamla devisen 'det var bättre förr', det gäller nog fortfarande.. Det hjälper ju inte heller att låsa fast saker, då tar man bara fram den batteridrivna vinkelslipen och kapar.. spelar ingen roll om det är härdat stål i länkarna.. Men som du säkert läst så var jag 'på väg' att avveckla båten inom en 5 års period i alla fall, men det får bli nu istället.. Det blir inget mer båtägande för mig, det är ändå för mycket 'pyssel' i förhållande till hur få båtturer det blir nu för tiden.. Och jag har haft helt galna naturupplevelser under 38 år med den båten.. och jag kan varenda grynna i de områden jag oftast brukade röra mig i.. Men allt har ju till sist ett slut! Tack! Sten.
Hälsn!
HIMLA TRIST för dej...och trist för oss om det nu är slut med dina speciella inlägg från Tärnskär mm...
Hoppas du mår gott annars!
/Lena
Svar från ehrsa 2020-06-18 13:30
Hej! Lena.. vad roligt att 'höra' dig! Tänkte bara för några dagar sen på att det var längesedan man såg dig här.. Minns också att det fanns en del 'problem' som du berättade om, så det behöver inte vara nått konstigt med det.. Ja, nu är tiden med båt över för mig.. Någon annan bestämde detta.. Jag kommer inte försöka få tag i nån ny, det är för mycket 'logistik' att hålla igång en båt och det blir för lite turer per år för att det ska kännas motiverat numera.. och jag blir inte yngre så är det bara! Men jag har haft 38 fantastiska säsonger med den båten, det får jag vara nöjd med! Och jag är det! Annars är det ganska ok med mig, det kan ju alltid vara sämre.. :-) hoppas det är ok med dig också, minns ju som sagt att det fanns en del 'problematik'.. Tack så jättemycket Lena!
Hälsn!
Lena Eriksson 2020-06-18 13:45
Ingen fara med mig...men som du nyss beskrev; allt har sin tid!
Hej Jan, verkligen en trist syn som slår som ett slag i magen, en överraskning ingen önskar sig. Får beklaga förlusten av frihet och egendom.
Tyvärr har detta blivit vanligt har jag läst, det körs ut av landet utan att någon ingriper, lukrativa affärer med båttjyveri.
Svar från ehrsa 2020-06-24 12:14
Hej! Ja, visst är det tråkigt! Jag har ju haft fantastiska naturupplevelser i 38 säsonger med det här 'båtekipaget', och ibland under stora delar av hela årets månader, det är mäktigt! Men under senare år så har det blivit färre turer per år så kanske jag bara skulle ha haft den kvar i 5 år till möjligen, men nu plötsligt så blev det någon annan som avslutade mitt båtägande.. lite konstigt att man stjäl en så pass gammal båt och med en motor som är en tvåtaktare.. såna finns inte längre att köpa och det är moderna fyrtaktare som gäller! Kanske tjyvarna fått det svårare i Coronatiderna och stjäl det som är enklare och mindre att stjäla.. lättare att ta med sig över gränser.. för det är tydligen ofta ligor från andra länder som är här och stjäl.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Mycket tråkigt att höra Jan, typiskt att man inte kan få ha sakerna ifred :(
Även om det var äldre grejer så vill man ju fortfarande få ha grejerna ifred.
Mvh
Fredrk
Svar från ehrsa 2020-06-24 12:30
Hej! Ja, visst är det märkligt att man stjäl en så pass gammal och liten båt.. och nu när den var inne på 39:e säsongen.. Och den har även en del skavanker som den fått genom åren, men allt har jag kunnat laga och båten var väldigt anpassad med syftet att snabbt ta sig ut till ytterskärgården med målet att komma nära naturen med allt vad det innebär.. och även att fota en del, som inleddes på den analoga tiden då.. Den längsta turen blev till Gotska Sandön 1988, kan ses här: https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/det-hande-sig-i-ett-annat.htm Ser förresten att du redan har kommenterat den bloggen.. Tack! Fredrik.
Hälsn!