Att spegla det jag gillar.

Invasion vid Årstaviken, och Tanto.. Del 3 (av 3)

Fortsättning från två tidigare bloggar, här är den första: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/invasion-vid-arstaviken-och-tanto-del.htm

Och här den andra: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/invasion-vid-arstaviken-och-tanto-del-2.htm

Jag har gått utefter Årstaviken tre dagar i rad nu, med helt olika kamerauppsättningar men med ungefär samma typ av väder.. mulet och en del regn, med mest regn denna tredje dag.. Den här dagen hade jag en Nikon D750 + mitt Nikkor telezoom 200 - 500 mm. och motiven blev 'siskorna' igen..

Regndag 3, denna gång med ett ännu längre tele..    Så här skyddade jag min kamera i regnet..

Regniga men fina dagar har det varit i 'lunden' nu..

Även i Tantolunden har man kunnat se veckans 'siskor'.  Här var det Gråsiskor som åt Björkens frön..

Blöt Gråsiska..

Grå och Grönsiska..

Tre Grön och en Gråsiska..

Gråsiska

Tack för mig!

Inlagt 2016-10-28 08:37 | Läst 2012 ggr. | Permalink
Siskorna gör sig fint bland de gula björklöven. En plastpåse duger gott som tillfälligt regnskydd. Köpte en gång ett riktigt skydd, som var så otympligt att det fick gå i retur.
Svar från ehrsa 2016-10-28 09:03
Hej! Visst är det vackert med de gula löven, kan bara hålla med! Det funkar faktiskt rätt bra med en vanlig plastpåse! Min axelrem har två snabbkopplingar en bit upp från kameran så jag kan enkelt trä remmarna genom små hål i påsen, sedan hänger kameran neråt över ena axeln när jag promenerar. När jag vill ta bilder får jag dra tillbaks påsen och då exponeras objektivet för regnet och delvis översidan på kameran, men kommer det mycket regn så rinner det av neråt utefter objektivet innanför plastpåsen när jag sedan åter hänger kameran neråt igen! Har provat detta några gånger och det fungerar i några timmar vilket brukar räcka för mig.. Tack! Sture.
Hälsn!
Har ofta undrat varför det heter gråsiska när det är en så vacker fågel, på vintern är det en liten fin röd färgklick.
Svar från ehrsa 2016-10-28 17:44
Hej! Håller med, även de utfärgade Grönsiskorna är ju väldigt vackra i sina olika gröna nyanser! Kul att få se dom så bra under några dagar, det är jag inte bortskämd med.. Men nu tycks dom faktiskt ha dragit vidare.. Tack! Stefan.
Hälsn!
Massor av fina bilder på gråsiskorna! Dom känner också jag igen men brukar bara se dom vid fröborden när jag är uppe i fjällen på vintrarna. Dom ser rätt blöta och lite tilltufsade ut/ Björn T
Svar från ehrsa 2016-10-28 17:51
Hej! Det regnade rätt så bra under de tre olika dagarna när jag kunde fota dom så nära, och fjäderdräkten blev rejält blöt på vissa individer! Tur att dom verkade hitta bra med mat, svårt att hålla värmen annars.. Trevligt var det att få se dom så bra, det är jag inte bortskämd med.. Annars så är det väl just i fjälltrakterna som dom häckar som jag minns det, det låter fint! Tack! Björn.
Hälsn!
Fina bilder på fina fåglar!
Svar från ehrsa 2016-10-28 17:54
Hej! Ja, det var väldigt trevligt att få se dom så bra under några dagar! Jag ser dom inte ens varje år här.. Men det är ju så naturen är, plötsligt finns dom bara där.. Tack! Dan.
Hälsn!
Jag har nu insett (genom att intervjua mina kollegor som har hund och går ut på lunchen) att de fågelflockar som jag ser från mitt fönster måste vara grönsiskor. De rör sig i stora svärmande grupper från träd till träd. Det kanske finns gråsiskor bland dessa men så pass fågelkunniga är det ingen som är. Jag hinner inte ut själv för att titta på dessa fågelgrupper. Dina siskor gör sig fint bland de gula löven. Jag läser och tittar på dina bilder men hinner inte riktigt med att kommentera som jag skulle önska just nu.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-10-28 22:43
Hej! Lena. Tack för din kommentar, hoppas du inte är allt för stressad.. det kan man lätt bli sjuk av! Jag tror så också angående de fåglar du såg, egentligen finns det inte så många arter som uppträder i flock på det viset den här årstiden, vad gäller 'småfåglar'.. För mig känns det som att det inte finns någon annan art! Siskor kan ju uppträda i hundratal, det har jag själv sett här nere vid Årstaviken nu i år, men även för två vintrar sen bara under en dag. Nu har jag spanat efter siskor två dagar i rad i fint väder, men nu verkar dom vara borta.. och det är typiskt siskor, dom bara drar vidare.. ungefär som även Sidensvansar så ofta gör! Jag kanske såg en Gråsiska på femtio Grönsiskor, så var proportionerna ungefär.. När jag fotade så såg jag ofta inte ens att det fanns Gråsiska med i bilden, det var så mörkt när bilderna togs..
Hälsn!
En jättefin serie fågelbilder! Tänk att det finns en sådan stor oas mitt i Stockholm, det är fantastiskt. Man får vara lite listig när man tar ut kameran i regnväder.
Svar från ehrsa 2016-10-29 15:17
Hej! Ja, Tantolunden och strandpromenaden utefter Årstaviken är verkligen en 'oas'.. Det känns inte alls att man är i Sveriges huvudstad när man går där! Dessutom flödar det ändå av ljus även när den mörka årstiden nu har börjat, går man på gatorna inne i stan så är det betydligt mörkare.. En vanlig plastkasse fungerar faktiskt riktigt bra vid regn! Min kamerarem har snabbkopplingar, så jag kan trä dessa genom små hål i plastkassen, då fungerar det helt ok! Tack! Ernst Göran.
Hälsn!