Att spegla det jag gillar.

Isbladskärret i hettan..

Går det ens att fota fågel när det är +32°..? Det här lilla kärret på Djurgården i Stockholm hade inte så mycket vatten i sig även tidigare, och efter sommarens torka är det extra illa.. dessutom håller det på att växa igen! Har inte varit här på ett par veckor nu i rådande värme, men i veckan så tog jag cykeln och pressade mig ändå dit i värmen.. Var nyfiken på om kärret helt hade torkat ut.. Men det hade det inte, fast ändå inte så långt ifrån.. Jag har nog aldrig sett så lite vatten här..

Och självklart är det inte så mycket fågelarter här nu, vi är ju också långt in i juli så de flesta är väl klara med sin häckning och har lämnat.. Det fanns några få Hägrar och Sothönor, Gräsänder, och Tofsvipor. Men det som överraskade mig var två Enkelbeckasiner och en Grönbena som visade sig fint! Har inte sett dom här tidigare, men det är ju flyttider för en hel del vadare nu så varför inte.. Fotat med 80-400 mm.

Så här ser det ut i kärret nu..

Det är knappt ens 'knädjupt' med vatten för en Häger..

Sen dök då Enkelbeckasinen upp, det har jag inte sett någon tidigare i år.. och här har jag aldrig sett någon förut..

Tofsviporna finns kvar..

Sothönans ungar är stora nu..

Plötsligt fanns det två Enkelbeckasiner..

Och en Gräsand..

Den ena beckasinen tog sig mot stranden..

Där fanns en kompis.. en Grönbena..

Enkelbeckasinen utzoomad..

Sen försvann den här beckasinen in i strandvegetationen..

Den andra beckasinen fanns fortfarande kvar ute i lerpölen..

Grönbenan visade sig också fint här ute i leran..

En unghäger höll sig väldigt nära..

Tog mig över till skuggsidan av kärret för att se om det fanns något intressant där.. En fin och stor Pärlemorfjäril fanns det i alla fall..

Som sen flyttade sig hit..

Såg något i skuggan här.. 'jizzen' (helhetsintrycket) känns bekant..

Lite dragande i redigeringsspakarna så jodå, en röd 'suddhake'..

Och ja, det går att fota fåglar även när det är +32°, men ta med bra med vätska..     Tack för mig!

Inlagt 2018-07-29 18:45 | Läst 521 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Din exotiska beckasin är ju väldigt lik morkulla, men benan går ju längs med huvudet, syns tydligt på bilderna. Vadare älskar leriga större pölar har jag märkt, men vet inte vilka kryp de äter. Fina fynd och snygga bilder.
Svar från ehrsa   2018-07-30 11:21
Hej! Tycker också att dom är liknar Morkullor, fast dom är nog 2-3 gånger större gissar jag.. Just i flyttider som nu har jag några gånger sett Enkelbeckasiner så här i pölar på dom yttre skären, dom har inte varit speciellt skygga heller! Tack så mycket Stefan!
Hälsn!
Var nog värt att ta sig ut i hettan för det var riktigt fina bilder du fick till! Tycker om alla, men bilderna av Enkelbeckasinen och Grönbenan med de vackra speglingar föll i god jord hos mig. Vatten är inte fel dessa dagar! MVH Yvonne
Svar från ehrsa   2018-07-30 11:25
Hej! Det blev beckasinerna och Grönbenan som gjorde den här varma turen väl så fin! Det är första gången jag ser dessa fågelarter här så det blev en trevlig överraskning! Tack! Yvonne.
Hälsn!
Pärlemorfjärilen på gröna bladet drog verkligen blicken till sig med det ljuset! Tjusigt!
Svar från ehrsa   2018-07-30 11:31
Hej! Det är verkligen en vacker fjäril den här fjärilen! Ibland har man tur också, som när den flög och satte sig på det här lövet.. :-) Tack! Ragnar.
Hälsn!
Verkar vara ett riktigt vattenhål det där isbladskärret....och som vanligt många fina bilder! Imponerad också av att du orkar genomföra en sån utflykt i den värmen. Mig har värmen sugit musten ur rejält. Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa   2018-07-30 11:38
Hej! Det finns en del fint här vid kärret, men som nämnts det känns som det håller på att växa igen här tyvärr.. Får se om Djurgårdsförvaltningen tänker sig göra något åt detta framöver.. det skulle behövas! Men tydligen så lockade den två nya arter i alla fall som Enkelbeckasinen och Grönbenan, dom var nya här för mig i alla fall! För mig fanns det lite 'vattenhål' under cykelrundan i form av glass och kaffe.. För mig är det rätt tufft med värmen utomhus jag vill inte ha över +25°, men jag tar igen det inomhus när AC:n är igång.. där är det skönt nu! Tack! Björn.
Hälsn!
Perfekta vatten för vadare. Fina bilder på beckasinen och grönbenan. Märkligt med alla dessa fåglar i huvudstaden.
Sten
Svar från ehrsa   2018-07-30 11:41
Hej! Ja, den här lerpölen får man nog fortsätta att hålla lite spaning på.. Det är ju flyttider för vadare redan i juli, så allt kan ju dimpa ner lite var som helst nu.. Kul i alla fall att se två 'nya' arter där (för mig) när det är +32°.. det var inget jag förväntade mig! Tack! Sten.
Hälsn!
En fin samling bilder och gröna bladet hamnar väl i topp..tur att inte fåglarna
krymper med vattnet ;)
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa   2018-07-30 11:46
Hej! Mitt besök där blev över förväntan, trodde det skulle vara helt dött när det är +32° i skuggan.. men det är flyttider för vadare redan nu i juli, så allt kan väl egentligen hända.. Gillar också 'gröna bladet, det gjorde fjärilen också.. :-) Tack! Gunte.
Hälsn!
Det såg ju väldigt torrt ut.
Intressant att följa din blogg, fina bilder på fåglarna och så lär jag mig en hel del. Både fågelarter och betende.
Många av dessa vadare har jag svårt att skilja åt ich komma ihåg namnen på.
Svar från ehrsa   2018-07-30 11:52
Hej! 'Fåglar' är en massivt stor grupp i vår fauna, där en del olika arter är väldigt svåra att skilja åt! Själv tycker jag att många sångare och även lärkor är svåra att skilja åt när jag ser dom.. sjunger dom så blir det oftast betydligt enklare tycker jag! Fullärd blir man aldrig.. Vadarfåglar har jag lärt mig mycket under många besök i ytterskärgården genom åren. I flyttider så följer dom ofta kustlinjens yttre öar både under vår och höst! Tack så mycket Margareta!
Hälsn!
Jag trodde nog att det var helt kört i denna värme men du hittade ju t o m "nya" arter i denna välbekanta pöl. VI hade påhälsning av åska igår så ga måste nog avstå FS några dagar pga av dator och internethaveri.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa   2018-07-30 12:01
Oj, så ni fick nått överslag någonstans p.g.a åskan? Det borde vara rätt ovanligt.. Tror du felet ligger hos er, eller någon annanstans? Här var det tydligen lite åska under morgonen igår, men jag sov och märkte inget.. sen blev det inget mer, men luften är väldigt fuktig.. så brukar det också bli när vi går in i augusti, om värmen finns kvar då.. Ja, det var roligt med Enkelbeckasinerna och Grönbenan, jag hade inte förväntat mig någonting där.. Egentligen var det för varmt för att cykla dit också.. men cyklar man lite sakta så får man ändå lite svalkande fartvind, och samtidigt bygger man inte på sig en massa extra värme heller.. Hoppas ni får till det med datorproblemen nu, det är inte så kul när det krånglar.. Tack! Lena.
Hälsn!
Vilken fin bild du fick på Pärlemorfjärilen på det gröna bladet....
Svar från ehrsa   2018-07-31 11:44
Hej! Hade tur där med fjärilen, den flaxade runt till olika ställen precis där jag stod och till sist så landade den på det vackra solbelysta bladet.. jag kunde inte ha regisserat det bättre! :-) Tack! Lena.
Hälsn!