Att spegla det jag gillar.

Julafton, innan Kalle..

Ja, egentligen är det inte 'Kalle' som styr mig på Julafton, detta sedan lång tid tillbaks.. däremot så går ju solen ned en stund innan 'Kalle' väl börjar, så det är den bristen på ljus som gör att jag ofta går hem då.. Det blev en promenad i närområdet som så ofta denna årstid när dagarna är så korta, inte så mycket att välja på.. men det är fint här också!

En del bilder från min Julaftonspromenad här på Södermalm.. Steglitserna..

Större Hackspett

Tillvaron känns ibland rätt så 'vriden'..

Grönfink

Koltrast, vår vackra och trevliga 'nationalfågel'..

Och här blommas det nu..

Utefter Årstaviken..

Symbolisk flykt.. kanske?

Någon provar lite flugfiske i viken..

I viken finns en del 'grafiska' motiv i form av brutna vattenväxter, minnande om skolans geometriska figurer med Pytagoras sats.. och sinus och cosinus.. tangens och cotangens.. men det får bli en egen blogg om dessa mönster..

Sen blev det då 'Kalle' i alla fall..

Tack för mig!

Inlagt 2015-12-25 19:35 | Läst 2304 ggr. | Permalink
Härliga bilder du fick till på din promenad!

Gillar ffa steglitserna, gott ljus.

Själv har jag inte tagit ngr bilder än. Skall till Lund i morgon, hoppas på lite uppehåll i regnet då jag vill fota och skåda lite fågel vid reningsverket i Lund. Finns bl.a en vitögd dykand där.

Hälsningar,

Daniel
Svar från ehrsa 2015-12-25 22:11
Hej! Daniel. Tack så mycket! Steglitserna är alltid tacksamma att fota, dom är ju så fina! Och rätt så stabila här i Tantolunden den här årstiden, men man behöver lite tur också, som alltid när det gäller fåglar.. ja du vet! Vad trevligt med lite Skåne denna årstid, där finns ju oftast mycket fint att fota! Lycka till med väder och fågelmotiv!
Hälsn!
Väldigt fina de med steglitserna (blev tvungen att slå upp, känner dem inte) och sen en helt annan typ och mitt i prick för mig, den avslutande geometrin. Utsökt!
Svar från ehrsa 2015-12-25 22:16
Hej! Steglitser är verkligen fina, lite som 'juveler' i våran fågelfauna! Man kan ibland komma dom mycket nära, men de är också lite 'nervösa' och sticker plötsligt iväg lite omotiverat.. Vad trevligt att du gillar den 'grafiska' bilden, jag tog en hel del bilder med liknande motiv när jag upptäckte det här 'temat', det blir troligen en blogg med dessa geometriska teman redan imorgon, eller i övermorgon..? Det blev väldigt fint med alla 'vinklar' som bildats av de avbrutna växterna i Årstaviken! Tack! Gunnar.
Hälsn!
Rasande fina bilder på Steglitsen igen Jan. Du vet ju att jag gillar dem:) Jag gillar den grafiska bilden också. Kanske lite väl 'stressig' för min smak, men sådant är ju bara en smaksak:)
Svar från ehrsa 2015-12-25 23:49
Hej! Tack! Ingemar. Lite roligt att dom fina Steglitserna fanns kvar på samma ställe som två dagar innan, verkar som dom gillar de där stora Tistlarna extra mycket.. och i brist på Domherrar så är dom riktigt fina 'stand-ins' till dom! Nästa blogg från mig blir troligen bilder på de 'grafiska' motiven som jag fick syn på här i Årstaviken, dom kändes lite ovanliga!
Hälsn!
Det är fina fågelmarker du har längs ditt promenadstråk. Gillar skuggspelet i bilden med trädet. Även den grafiska bilden, kanske lite för plottrig men den dra åtminstone min uppmärksamhet till sig.
Sten
Svar från ehrsa 2015-12-26 10:36
Hej! Sten. För att vara innanför 'tullarna' i Stockholm så får nog Tantolunden och närområdena där anses vara väldigt fina fågelmarker, och det har nog också mycket att göra med alla odlingar bland kolonilotterna här. Mycket mat helt enkelt! Och sen brukar det ju vara så att 'fåglar drar fåglar', det har nog du också ofta märkt! Och där det finns en hel del fåglar, dit kommer också rovfåglarna, och här är det Duvhöken som dominerar, den ser jag varje vecka, även Sparvhök ser jag ibland men inte lika frekvent som Duvhöken! Däremot saknar jag en del småfåglar hittills denna vinter jämfört med förra vintern, och jag hörde Anders Wirdheim på radion idag uttala sig just om detta, och det är den milda vintern som gjort att fåglarna inte har behövt söka sig till fågelmatningar lika mycket som andra vintrar, det finns käk tillräckligt ute i skogarna än så länge i alla fall.. Den grafiska bilden visar de 'triangelmotiv' som jag upptäckte hos de här knäckta vattenväxterna, speglingen i vattnet fulländade trianglarna. Vet att det för ett par veckor sedan blåste väldigt hårt i samband med ett kraftfullt slagregn och det var nog då som dessa 'vassliknande' växter knäcktes, alla åt samma håll! Nästa blogg blir med dessa grafiska olikformade trianglar som motiv.. Tack! Sten.
Hälsn!
Det känns underligt att du hittar dessa fåglar inne i storstaden.
Jag blir glad se dem med sina vackra färger ...mysigt den som flaxar när den tar frön.
Så många du mötte på din promis.
I dag såg jag en person på min promis.
Gun-Inger
Svar från ehrsa 2015-12-26 22:28
Hej! Ja, jag kan bara hålla med, det är lite förunderligt att det bjuds så pass mycket fina fågelobservationer här! Svaret är nog att alla kolonilotter som finns här med sina fina och skiftande odlingar antagligen bjuder på en hel del mat åt 'fröätande' fågelarter, och Tantolunden ihop med Årstavikens strandskogar är rätt så bra biotoper för fåglar. Här finns en del mat och även skydd för flera arter, och då trivs dom! Tack! Gun-Inger.
Hälsn!