Att spegla det jag gillar.

Lite 'natur' från mina morgonpromenader..

Det är tur att kameran är med på morgonen när jag går min runda, känns som det alltid dyker upp något som är väl värt att fotas.. Men promenaden som normalt tar en timme blir ofta till en och en halv timme.. Frukosten får då vänta! Fotat med 80 - 400 mm. i Tantolunden nära mig..

Magnolia, ett fantastiskt träd som blommar stort och tidigt..

Stenknäck..

Den här individen ser ut att ha legat på ägg..

Ekorren finns där också.. med Stenknäckar i bakgrunden..

Ekorren håller ofta till i det här området..

Inte alla gillar Ekorrar.. som denna Björktrast!

Tack för mig!

Inlagt 2018-04-29 22:45 | Läst 1643 ggr. | Permalink
Strålande fin serie Jan! En fröjd att bläddra sig igenom. Magnolian är vacker men stenknäcksbilderna och ekorrbilderna är ju både roliga och bra. Har önskat få se en stenknäck, men inte än och med sämre syn blir det inte lättare. Noterar med förvåning att stenknäckarna ser lite ilskna ut med sin starka färgteckning, åtminstone är det det intryck dom ger mig. Hälsningar/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-04-29 23:39
Hej! Magnolian är fantastisk, den blommar så mycket och med så stora blommor och dessutom tidigt, känns som dom hör hemma i nån tropisk djungel.. Stenknäcken är verkligen en lite extra fin fågel tycker jag! Den är lite större än 'vanliga' småfåglar och näbben känns ju nästan gigantisk.. Den knäcker t.o.m. Körsbärskärnor och äter dess innehåll.. Skulle jag prova det så spräcker jag säkert en tand.. En speciell fågel, med rosa fötter.. Man kan komma hyfsat nära dom, men de är ändå lite misstänksamma.. rör sig rätt så makligt på marken och även i träden, jämfört med mesar och en del andra fåglar. Tack! Björn.
Hälsn!
Stenknäcken ser verkligen underlig ut med sin kraftiga näbb. På en av bilderna ser man skillnaden på hane och hona väldigt bra.
Sten
Svar från ehrsa 2018-04-29 23:43
Hej! Den sticker verkligen ut jämfört med våra andra fåglar! Skillnaden mellan hane och hona blev väldigt tydlig här! Tror att det var tre par som rörde sig här på marken, och dom höll verkligen till i par precis som på bilderna här! En vackert färgad fågel, med sina rosa fötter och gigantiska näbb.. Tack! Sten.
Hälsn!
Fina bilder på floran och faunan idag..verkligen läcker fågel Stenknäcken, lite minipapegoja över den..
Mv/Gunte..
Svar från ehrsa 2018-04-30 11:19
Hej! Visst är dom fina Stenknäckarna! Det är som du säger att dom har verkligen något Papegojliknande över sig! Tydligen så kan dom t.o.m. knäcka Körsbärskärnor.. så skulle man av någon anledning hålla en i handen så får man nog passa sig.. Tack! Gunte.
Hälsn!
Snyggt, mycket man ser tidigt på morgonen. Stenknäck har jag aldrig sett, kanske måste jag upp lite tidigare :)
Svar från ehrsa 2018-04-30 11:24
Hej! Dom är jättefina dessa fåglar, dom ser lite 'overkliga' ut med sin stora näbb! Ibland kan man komma ganska nära dom, ganska lugna fåglar lite som Domherrar. Störst chans är nog att se dom i lite 'parkmiljö' känns det som, här håller dom alltid till i en liten dunge med mestadels stora Lönnar. På hösten sitter dom gärna uppe i Lönnarna och knipsar och äter dess frön (Lönnäsorna..). Tack! Peter.
Hälsn!
Magnolian är ett vackert blommande träd, som tyvärr inte trivs på breddgraderna där jag bor. Hälsade på min son vid ett tillfälle när han studerade i Lund och fick då uppleva mängder av blommande Magnolia. Stenknäck såg jag för första gången förra sommaren i min trädgård och försökte få till några bilder som bevis. Det blev inte mycket av de bilderna! Du har däremot fått till en fin serie! Ha en bra dag! Yvonne
Svar från ehrsa 2018-04-30 11:33
Hej! Magnolia är verkligen ett fint träd! Känns nästan lite overkligt att se dess stora och vackra blommor som blommar så stort på bar kvist! Tror mig ha sett dom blomma redan i mars några år tillbaks.. Här har jag turen att se Stenknäckarna och framförallt höra dom ganska ofta i ett litet område där det växer flera stora Lönnar. Mestadels så hör jag dom ganska högt upp i träden där, men ibland kommer dom ner på marken där så som i bilderna.. Och dom är inte som mesar som far runt mest hela tiden, de här fåglarna rör sig lite sävligare och lugnare, ungefär som Domherrar! De här fåglarna brukar finnas här från tidig vår till sen höst, och försvinner nog bara när det blivit 'riktig' vinter.. Tack! Yvonne. Ha det fint!
Hälsn!
Härliga morgonpromenadbilder, magnolia, stenknäck och ekorre, inte illa! Många bilder är verkligen på topp.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-04-30 11:40
Hej! Det visas upp rätt så mycket av närområdets natur bara på en liten morgonpromenad så här, det känns rätt fantastiskt! Vågar aldrig ta min promenad utan kameran.. Det är i alla fall en härlig start på dagen när man får sånt här både på näthinnan och minneskortet.. Tack! Bjarne.
Hälsn!
Fina bilder i morgonljuset! Magnolian på bild 3 blev speciell.
Stenknäck har jag aldrig sett. Mycket vacker!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-04-30 11:50
Hej! Johnny. Morgonpromenaderna bjuder verkligen på mycket! Ofta blir det en härlig start på dagen, men det som normalt endast tar en timme tenderar ibland att dra ut på tiden.. när motiven finns där.. Stenknäck ska du försöka fota, dom är verkligen speciella! Ibland kan man komma ganska när dom, känns lite som dom beter och rör sig lite som Domherrar.. rör sig lite sävligt och är inte lika nervösa som mesar brukar vara.. Dom här kan t.o.m. sitta still under lite längre stunder.. Stenknäckarna i Tantolunden tycks nästan alltid hålla till bland de höga Lönnarna vid den 'öppna paviljongen' med en massa bänkar mittemot, vid 'raksträckan' för gående och cyklister som går rakt in från tågspåren innan branta backen ner mot Zinken kommer.. Ofta hör man dom uppe i Lönnarna med sitt metalliska knäppande, men ibland är dom även nere på marken just där, som på mina bilder. Tack!
Hälsn!
Fina naturbilder, magnolian är så vacker. Provade att plantera en på vår tomt ett år och det gillade rådjuren så de åt upp den. Blev bara en kort liten pinne kvar till mig.
Stenknäck brukar jag få besök av vid fågelbordet, men har inte sett dem ännu i år.
Fina nära bilder har du på den.
Svar från ehrsa 2018-05-01 10:52
Hej! Vad tråkigt med Magnolian, det är ju ett fantastiskt träd! Kan man inte skydda stammen ordentligt med något nät, tills den nått lite höjd? Det borde gå tycker jag! Stenknäcken är verkligen en speciell fågel med sin kraftfulla näbb! Och lite extra vacker dessutom! Det är inte alltid jag ser dom så bra som här, men påfallande ofta så hör jag dom lite högre upp i träden just där! Dom har ett lite speciellt metalliskt knäppande som avslöjar dom även om man inte ser dom.. Tack! Margareta.
Hälsn!
Vilken fin serie på underbara krabater. De får mig att le! :)
Har aldrig fått se en stenknäck, de gör sig verkligen fint på bild!

/Maria