Att spegla det jag gillar.

Vissa tar i lite extra..

Kanske lite överdrivet dessutom.. våren är ju ganska lång.. En Bofink fotad i mitt närområde Tantolunden på Södermalm härom dagen.. Fotat med 200-500 mm.

   

Tack för mig!

Inlagt 2019-03-25 22:36 | Läst 1291 ggr. | Permalink
Vackra bilder. Du känner din hemmaplan!
//GöranR
Svar från ehrsa 2019-03-26 10:22
Hej! Tack så mycket Göran! Ja, den här årstiden kan det bli en promenad där varannan dag när vädret är fint.. känns som det alltid bjuds på något sevärt som man vill försöka fånga på bild!
Hälsn!
Underbara bilder, den första är ju helt fantastisk...nu är våren här
Svar från ehrsa 2019-03-26 10:26
Hej! Ja, den bilden blev bra på Bofinken, man ser verkligen att den tar i så mycket som den bara orkar.. :-) Det finns mycket fint ute nu, och snart känner man att man inte riktigt hinner med, och resignerar lite.. Tack! Annelie.
Hälsn!
850:in eller?
/MA
Svar från ehrsa 2019-03-26 10:28
Hej! Gissar att du undrar om jag har Nikons D850, eller? Den skulle jag gärna ha.. men här är det D750 med 200-500 mm. Tack! Mats.
Hälsn!
Underbara bilder, den första inte minst! Och det gäller ju att visa vad man kan om det ska bli något.......Och visst är det vår :-) / Björn T
Svar från ehrsa 2019-03-26 10:31
Hej! Ja, den blev extra bra den första bilden! Det är inte alltid man ser att Bofinkarna 'tar i' så mycket som den här individen gjorde.. Uttrycket 'ge hals' känns rimligt här! :-) Tack! Björn.
Hälsn!
Snyggt, gillar särskilt första och sista bilden. Var sådan passande bofinkfärgad bakgrund i den sista. Tycker jag ser fler bofinkar i de senaste åren, eller så är det bara att man lägger märke till dem mer. Det är iaf en fågel som man inte tröttnar på, det blir alltid några bilder till
Svar från ehrsa 2019-03-26 10:46
Hej! Ja, den första bilden visar verkligen vad Bofinkarna håller på med nu.. Vårsång så 'det står härliga till'.. han ser nästan förvånad ut själv i bild två! Gillar också bakgrunden och färgen i sista bilden! Den första bilden är nog den bästa jag har på en Bofink.. den hade sån maximal 'pose' på ett sätt jag inte sett eller fotat tidigare! Bofink och Lövsångare är de talrikaste fågelarterna i Sverige sommartid, dessutom är Bofinkar väldigt orädda så man ser dom ofta även här inne staden, och nu kommer man höra den sjunga hela tiden ända in i juli.. det är också trevligt med Bofinken, andra fåglar tystnar så fort dom börjat att häcka.. Det är en fågel man kan få riktigt bra närbilder på också, dom kan ju bli riktigt tama! Du får mata in dom lite vid kolonilotten i sommar! Lite matning och ett vattenbad med bred diameter så kommer du få många fina närbilder på badande och stänkande fåglar.. :-) Tack! Peter.
Hälsn!
Underbart med allt fågelkvitter som man möts av i naturen nu! Den är som bäst nu en tid framöver när hanarna lockar på honor! Fin bildsvit! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2019-03-26 10:52
Hej! Ja, nu kommer snart tiden när man känner att man inte längre hinner med i vårens framsteg.. det går för fort helt enkelt.. det är väl då man bara ska sätta sig nånstans och luta sig tillbaka.. Bofinkarna är bra, dom kommer att fortsätta sjunga även framöver ända in i juli.. dom häckar ofta flera gånger under sommaren, och kanske det är därför som dom fortsätter att sjunga.. Tack så mycket! Yvonne.
Hälsn!
ah fina bilder, särskilt den första när den ser ut att sjunga :)
Svar från ehrsa 2019-03-26 11:58
Hej! Det var nästan så att Bofinken 'skrek' ut sin sång i första bilden.. :-) Åtminstone så ser det ut så.. Det är nog den bästa bild jag har tagit på en sjungande Bofink.. och det är just 'posen' som gör bilden här tycker jag! Tack! Joakim.
Hälsn!
Fantastiskt fina bilder på Bofinken och jag ger första bilden min 10-poängare.
Ha det gott/Stig