Att spegla det jag gillar.

Ett möte..

Ett möte av flera från mina förmiddagspromenader i Tantolunden, nära mig..

En kamrat till 'Hasse hare' höll på att springa på mig när han/hon kom runt hörnet på en av gångvägarna.. där stod jag.. en meter ifrån.. Haren studsade en halvmeter upp och tvärvände åt vänster istället för åt höger där jag stod.. han/hon sprang iväg 6-7 meter bort men stannade upp där, och tittade på mig..

Haren studerade mig länge.. och provade sedan att röra sig lite åt mitt håll, det var ju hitåt den ville från början..

Men den vågade inte ta sig förbi mig, det var för nära..

Så den vände bakåt igen..

Sen gjorde den ännu ett närmande för att kolla upp mig lite extra..

Men vågade inte.. synd!

Och där försvann den för denna gång..

Tack för mig!

Inlagt 2018-10-09 18:36 | Läst 740 ggr. | Permalink
Roligt möte och andra bilden är verkligen en riktig fullträff! MVH Yvonne
Svar från ehrsa 2018-10-09 18:48
Hej! Det var verkligen ett roligt och extra nära möte! Haren blev verkligen förskräckt när den upptäckte mig så nära.. sen blev det lite roligt att den 'testade' mig lite två gånger, men synd att den inte vågade skutta förbi mig på kanske 1.5 meters avstånd.. jag stod väldigt stilla förutom att kameran rörde sig lite, och knäppte en del.. Roligt när naturen visar upp sig så fint! Tack! Yvonne.
Hälsn!
Fin liten berättelse och bra bilder, tvåan är ju kanon men jag gillar hela serien.
Svar från ehrsa 2018-10-09 21:05
Hej! Det här var ett extra roligt möte, vi var så nära varann.. Det är inte ofta man får komma så nära en Hare och roligt också att den inte bara sprang iväg utan var lite nyfiken också.. :-) Djurmöten är spännande! Tack! Måns.
Hälsn!
Måns H 2018-10-09 21:12
Nära skjuter ingen hare. En gång blev jag påsprungen av en hare. Den sprang bokstavligen för livet, det var jakt, och den siktade en aning fel men fortsatte utan märkbara problem. Men min kamera låg kvar i fickan. Du hade din redo. Grattis!
Svar från ehrsa 2018-10-10 10:19
He he, det var en rolig händelse du berättar om! Naturen överraskar ibland.. eller ganska ofta egentligen! Tack! Måns.
Hälsn!
Kul möte och fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från ehrsa 2018-10-09 21:07
Hej! Det kändes väldigt roligt, närmare än så här kommer man inte.. Trevligt också att den inte bara sprang iväg utan var ganska nyfiken också! Tack! Johnny.
Hälsn!
Härliga bilder!
- hawk
Svar från ehrsa 2018-10-09 21:08
Hej! Ibland har man den där lilla extra turen, så var det här! Närmare en Hare lär jag aldrig komma.. Tack! Håkan.
Hälsn!
Ett riktigt fint möte, och även jag fastnar mycket för tvåan. Riktig närkontakt och med fin bakgrund med löven.
Hälsningar, Bjarne
Svar från ehrsa 2018-10-09 21:10
Hej! Bättre möte än så här får man nog inte.. inte närmare i alla fall.. Roligt att den var lite nyfiken också mitt i all rädsla den ändå måste ha känt! Tack! Bjarne.
Hälsn!
Hej Jan. Fantastisk serie -super.
Mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Var det ikke en hen :-) :-)
Svar från ehrsa 2018-10-10 10:21
Hej! Kanske det var en 'hen'.. :-) Det var inte 'Hasse hare' i alla fall, han är mer 'ärrad' av livet.. Tack! Erik.
Hälsn!
Här har du fått en verkligt fin serie bilder på haren. Alla riktigt fin men gillar dom sista där man ser lite av miljön bakom.
Sten
Svar från ehrsa 2018-10-10 10:24
Hej! Man blir glad när man får så här fina möten med en av 'naturens' innevånare! Det var roligt att se reaktionen när han upptäckte att han råkade komma så nära, såg ut som han vände i luften på något sätt.. :-) Men haren var för nära för närgränsen på objektivet, dessutom för snabb.. Tack! Sten.
Hälsn!
Kanonfina harbilder allihop.
Svar från ehrsa 2018-10-10 10:27
Hej! Ja, man blir glad när naturen visar upp sig så fint! Roligt att se reaktionen på haren när den rent självsvåldigt råkat komma alldeles för nära! Såg ut som han vände i luften på något sätt.. :-) Tack! Torbjörn.
Hälsn!
Vilken härlig serie! Tvåan är fin men dom två sista tilltalar mig allra mest, jättefint!/ Björn T
Svar från ehrsa 2018-10-10 10:29
Hej! Det är väldigt trevligt när man får så här 'nära' möten ute i naturen, det är nog det närmaste en Hare som jag har varit.. för nära för objektivet dessutom.. Naturen överraskar.. igen! Tack! Björn.
Hälsn!
Fina höstliga bilder...och tvåan är ju ett kanonmöte!
Svar från ehrsa 2018-10-10 10:32
Hej! Naturen är fantastisk, eller hur? Tycker att man allt som oftast blir väldigt positivt överraskad så fort man går ut, och öppnar sina sinnen.. För 5 minuter sen flög det förbi en ung Duvhök med Kråkor efter sig 10 meter utanför fönstret där jag sitter vid datorn nu.. man behöver alltså inte ens gå ut för att det ska hända nått, ibland.. Tack så mycket! Lena.
Hälsn!
En trevlig höststory! Och så sätter du skärpan spot on på ögat också!
Svar från ehrsa 2018-10-10 10:36
Hej! Visst är det fint när naturen visar upp sig så bra! Känns som man blir glad resten av den dagen.. AF-C på min 'gamla' D800E fixade fokusen.. tur att dagens kameror är så bra på detta! :-) Tack! Ragnar.
Hälsn!
Lite sent kommer min kommentar, men jag kan inte säga annat än att bilderna på din harpalt är bedårande och jag håller en slant på bild nr. 2 som många andra också gillar.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2018-10-10 10:41
Hej! Naturen överraskar som så ofta! Känns som det händer något spännande nästan varje gång jag går upp i 'lunden'.. ibland behöver jag inte ens gå ut, som nyss när det för 10 minuter sedan passerade en ung Duvhök med Kråkor efter sig, 10 meter utanför fönstret där jag sitter vid datorn nu.. hmm.. Tack! Stig. Ha det så bra!
Hälsn!
Det var en riktigt trevlig serie på en stadshare. :)

Hälsar
Eva
Svar från ehrsa 2018-10-10 22:11
Hej! Ja, jag gillar 'stadsharar'! Dom är ganska vana vid människor och vågar ofta visa upp sig fint, sånt är trevligt! Det finns nån 'mysfaktor' i att naturen visar sig lite extra, känns bra i hjärtat på något sätt.. :-) Tack! Eva.
Hälsn!