Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Proffsfoto testar Leica M8



När jag kom hem från förra veckans odyssé så låg senaste "Proffsfoto" (från Cap&Design) och väntade - med sin efterlängtade och utförliga test av Leica M8. (Enligt YFO så har de testat samma kamera som jag lånade i somras:-) 

Och vi delar nog de flesta slutsatserna, överraskande var dock hur mycket skarpare Leicas Summilux 35/1,4 är än Canons 50/1,2 L. Ett citat ur testen angående bla IR-känsligheten:
"En Leica utanför fabrikens väggar får inte ha sådan barnsjukdomar, det sänker varumärket."

För övrigt tycker jag att "Proffsfoto" är Sveriges intressantaste fototidning just nu och att deras tester står i en klass för sig själva. Så även deras M8 test. Dessutom så testar de Fujis S5 PRO, EOS 1D mkIII, bildskärmar, fotopapper samt några zoomar. Dessutom en intressant artikel om arbetsflöden. Och fast inte bilden är i fokus så är bildmaterialet riktigt bra.

Inlagt 2007-09-24 21:47 | Läst 11869 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Får hoppas att dom får ordning på det digitala för märkets fortlevnads skull. Fota själv bara med film och därför M6 och MP, skulle väl gå att fota med en Canon också kanske, blir väl lite som att spika med en stekpanna (och någon Summicron 28:a har dom inte heller) ;)
-affe
Tror jag måste provprenumerera....
Trots testen av begagnade grejer som tappar färg! ;)
/Bengan

Ps.
Å vad gäller tidigare kommentar, och att tappa färg, så den enda fördelen med en Leica MP är att det är mässing i toppkåpan!
Blir litet ballt då den tappar färgen!! :)
M6:an tappar ingen färg ;(
den blir tyvärr bara tenn-blank! :(
Proffsfoto är även ljusår bättre på den grafiska formen, den är genomtänkt, snygg och inbjuder till läsning. Som f.d. tidnings- och bokformgivare är det en njutning för mig att bläddra igenom Proffsfoto. Proffsfoto lämnar övriga fototidningar ljusår efter sig rent formmässigt! Att Proffsfoto även innehåller en hel del intressant läsning är givetvis en bonus!
//Chasid