Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Kaninschack och mobiluppladdningar på Fotosidan!


Ericsson X10 Mini Pro.

E
n kompis till dotten tittade förbi tidigare idag, de spelade schack. Och så tog de fram kaninen - för att ha honom som "rådgivare".

Det hela gick ganska bra, kaninen var engagerad och gav hyffsade "råd" ;-)

Och jag fick några roliga bilder, med en "riktig" kamera - men det är lättare att lägga ut en mobil-bild här i bloggen. Den är ju behandlad och klar. Men jag måste hämta in den via Facebook - skulle önska att Fotosidan ville fixa till mobiluppladdningar och mobiluppdateringar av bloggarna!

Postat 2011-01-29 13:00 | Läst 8081 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

30 dagars bloggfasta är nu över! Hur klarade jag det? Bla med lite hjälp från Facebook och min nalle ;-)


Samtliga bilder tagna med Ericsson X10 Mini Pro, den ovan behandlad i PhotoShop Express för Android.


O
ch det har blivit en hel del bilder under blogguppehållet, tagna med Leica, Panasonic, Ricoh och Canon - men även med Ericsson X10 Mini Pro ;-)Bilderna tagna med mobilkameran har ofta laddats upp direkt till Facebook, men där kan bara mina "facebook-vänner" se dem. Så nu tänker jag dela med mig med lite av den senaste månadens "mobilbilder" här på bloggen.Jag använder mig ofta av en sk "app" som heter "Vignette" och som skapar "Toy-camera" lika bilder rakt av.Ofta så blir bilderna lite mera "spännande" i "Vignette" - och man slipper efterbehandla dem ;-)Fördelen med mobilkameran är att den alltid är med - och att den inte tar plats. Och så är bildkvaliten helt ok (för 5 MP). Tar man sen bilden i "Vignette" så struntar man fullständigt i "megapixlarna" - det är stuket som gäller.Och som sagt - halva grejen är att kunna publicera till Facebook med en knapptryckning. Kan inte Fotosidan införa en liknande funktion för sina bloggar?

Ps.
Bra med de nya "dela med sig" och "gilla" knapparna under varje inlägg!

Postat 2011-01-24 23:03 | Läst 13163 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera