Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Tankar kring Påsk...

 Nikon D200 + 18-55/2,8 - Gordons Golgata i Jerusalem, bilden tag från parken kring den sk "trädgårds-graven".

"M
en om Kristus inte har uppstått, då är vår predikan meningslös och er tro meningslös...
...Om vi i detta livet sätter vårt hopp endast till Kristus, och han inte har uppstått, då är vi de mest beklagansvärda av alla människor.
Men nu har Kristus uppstått från de döda som förstlingen av de insomnade. Ty eftersom döden kom genom en människa, så kom också de dödas uppståndelse genom en människa. Liksom i Adam alla dör, så skall också i Kristus alla göras levande." 
Aposteln Paulus i 1 Korinterbrevet 15:14,19-22

Jag tycker nog att de kristna urkunderna vittnar om en ganska klädsam självinsikt. Att Jesus var en historisk person, kanske rentav en sk "profet", som den romerska ockupationsmakten i Judeen lät avrätta genom korsfästelse omkring år 33 kan nog de allra flesta acceptera. Men frågan om Jesu uppståndelse ställer allt på sin spets - om han inte uppstod igen på "tredje dagen" så är hans offerdöd förgäves, profetiorna i Gamla Testamentet feltolkade och vi som kallar oss kristna grundlurade. Men - om han verkligen uppstod, då är världen försonad med Gud, livet bortom döden en realitet och Bibels alla löften sanna!

Därför väljer jag att idag - tillsammans med miljarder trossyskon, martyrer och bekännare utbrista - "Christos anesti" - Kristus är uppstånden! 


---
Ps.
Jag hade för några år sedan förmånen att på påskaftonen få vara med när den ortodoxa grenen inom kristenheten firade "Den Heliga Eldens Mässa" i Gravkyrkan i Jerusalem - se mitt bildreportage här!

Postat 2013-03-31 19:31 | Läst 9498 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Efter vinter kommer vår - trots allt!

Fujifilm X-pro1 med Fujinon 35/1,4 - obeskuren, s/v-konverterad i PS. Skanör, tidigare i mars...

J
ag har legat lågt både i bloggen och övriga socialamedia senaste tiden. Det finns en enkel anledning till det - tidsbrist. Livet går som bekant i olika faser - precis som året som har sina olika årstider. Och vi gör bäst i att respektera dem - även när de är lite ut fas eller helt enkelt inte uppfyller våra förväntningar. Så om våren dröjer - behåll vinterkläderna på. För våren kommer alltid - till slut!
 

Postat 2013-03-30 23:45 | Läst 9837 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera