Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

A vanilla sky over Frankfurt am Main - and then rain, rain, rain...


 Fujifilm X-pro1 med Fujinon 18/2, kamerans JPG via PS - obeskuren osv i vanlig ordning - samma för alla bilder i inlägget ;-)

J
ag är tillbaka i min gamla "hemstad" Frankfurt am Main, tog en promenad genom centrum i går kväll. Skymningen bjöd på en "vanilla sky" som svepte in staden i ett rosa ljus - stämningsfullt!

 

Men idag har det regnat hela dagen - trots det så försökte jag mig på lite efterlängtat gatufoto efter avklarade möten. Och så hann jag besöka en av mina favorit Leica-butiker...

Postat 2013-04-30 23:07 | Läst 9909 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bilder från Baselworld - världens största klock och juvel-mässa.

 
 Fujifilm X-pro1 med Fujinon 18/2, 35/1,4 eller 60/2,4 - kamerans JPG via PhotoShop - samtliga bilder ;-)

J
ag är som bekant på världens störst (och viktigaste) klockmässa - "Baselworld". Har nu lämnat press-centrat och avslutar mitt sista besök (och 5:e dag) på mässan - om några timmar är jag i Tyskland för lite andra uppgifter som väntar mig där. Skulle gärna skrivit lite mer om mässan i bloggen men jag hann inte - så jag får bjuda på en liten sammanfattning istället. Ovan Breitlings fantastisak jätte akvarium med egen haj och allt - som sitter ovanför entrén till deras gigantiska monter!Ovan ett vackert dekorerat urverk från Glashütte - montrarna är fulla av "godis" för klockälskare! Men montrarna är i regel slutna och stängda för alla utan en inbjudan, vilket lämnar de flesta besökare att "fönstershoppa" i de de väl tilltagna "skyltfönster" som omger montrarna.De stora tillverkarnas montrar är enorma byggen på tre till fyra våningar, med många visningsrum och ofta med egen lounge och till med restaurang med fullt utrustat kök!Väl inne så hantera man oftast klockorna med handskar på - som här hos Omega, och nedan deras fantastiska re-edition av Speedmastern med tydliga drag av den ursprungliga modellen från 1957 - men nu med två "sub-dials" istället för tre - ur-snyggt :-)I vissa montrar - som här hos Breuget - sitter urmakare och specialister och visar hur utvalda delar, här urtavlor, tillverkas helt för hand.Andra har egna fotostudios som vi från pressen kan använda, trots att vi överöses med press-kit och bilder - snacka om service!Enligt uppgift så är närmare 3000 journalister ackrediterade, för att nu inte tala alla dessa handlare och agenter från precis hela välden. Nedan en av mina sista bilder idag - på entrén till Rolex enorma monter.


 

Vi träffast i stort sett alla de ledande märkena samt många av spännande lite mindre och intervjuat allt från designers till VD:ar - återkommer med lite mer bilder och lite mer om nyheterna inom kort.

Postat 2013-04-30 01:15 | Läst 11724 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Nu har jag bloggat på Fotosidan i över sex år!


 Fujifilm X-pro1 med Fujinon 18/2 Obeskuren, kamerans JPG - men jag drog nog lite väl hårt i reglagen när jag skalade ner den ;-)

M
issade att bloggen fyllde hela sex år 9/4 - så jag får göra mitt "jubileumsinlägg" nu istället ;-)
Jag är nere i Schweiz, närmare bestämt Basel, och besöker världens största (och viktigaste) klockmässa - Baselworld. Firar med en bild från centrala Basel och den berömda Rolex-reklamen på Grand Hotels tak som jag tog i förbifarten i förmiddags, Här nere är det inte vår - här är det sommar!

 
 Fujifilm X-pro1 med Fujinon 18/2 Obeskuren, kamerans JPG - Basel tidigare idag.

Postat 2013-04-23 15:24 | Läst 9110 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Holocaust Remembrance Day 2013


Panasonic Lumix GF1 + 20/1,7. Sabbatsfirande med sång och dans vid Klagomuren - från en tidigare resa i Israel.

"F
rom the ashes of the Holocaust rose spiritual redemption and political rebirth. We rose and we built a state of our own. We lost possessions, but retained our values. We returned to our ancient homeland. We renewed our moral legacy. We returned to independence. We returned to creating, to educating and we returned to hope. We built a defensive force capable of dealing with dangers, new and old. The Israel Defence Forces, which was formed in response to the attempt to annihilate the Jewish State which had just been created, is also the right lesson from the Holocaust. It is founded upon the bravery of Jews in the Holocaust."

Israels president Shimon Peres, från hans tal igår på "Holocaust Remembrance Ceremony" .
 
(Holocaust Remembrance Day 2013 börjar 7/4 på kvällen och slutar idag 8/4 vid solnedgången - det traditionella judiska sättet att räkna "en dag".)

Postat 2013-04-08 22:43 | Läst 11472 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera