Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Det är verkligen fotografen som tar bilden - kameran spelar faktiskt en väldigt liten roll! - Uppdaterad med fler bilder


iPhone och Camera+ via Instagram, samtliga bilder.

Sitter och går igenom mitt "bildarkiv" i min iPhone och konstaterar att där finns många bra bilder. Delar några av dem med er här i bloggen. Bilderna är tagna med Camera+ och sedan efterbearbetade i Snapseed, men inga överdrivna filter mm. Det var såklart bra ljus vid fotograferingstillfällena. Och det är fotografen som tar bilden - inte kameran ;-)

 

Frågan som infinner sig (och skrämmer mig) blir:
 - behöver jag verkligen en dyr systemkamera?   

--- EDIT ----
Lägger ut bilderna ovan igen, men nu som de ser ut i min "Cameraroll" innan de behandlats i Snapseed (dvs de är tagna med Camera+ och inte med iPhone egen kameramjukvara).
 

Den övre är helt opåverkad i Camera+ medans den undre har haft "Clarity" filtret, som höjer kontrasten, aktiverat. Sedan har jag importerat dem till Snapseed; justerat ljushet, kontrast, vitbalans, färgmättnad och skärpt dem en aning samt slutligen beskurit dem till "Instagram-format" .
Resultatet syns i bilderna överst. Tycker nog att iPhone är en kompetent liten bildmaskin som - i bästa fall - ersätter både kamera och dator ;-)

Postat 2012-02-29 23:57 | Läst 12089 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera