Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Om sekt och kolportörväsende #blogg100


Skannat från originalet.

E
n kollega fann nyligen en lite skrift i vårt arkiv - Om sekt- och kolportörväsendet. Och med undertiteln - Till belysning af Evangeliska Fosterlandsstiftelsens verksamhet.
Intressant - tydligen var vi mer (eller lika?) kontroversiella 1871 än nu. Det är alltså en nid eller anklagelseskrift författad av någon anonym person - förslagsvis präst eller anställd av kyrkan. Jag konstaterar att vårt arbete väckte starka känslor redan då, både inom och utom kyrkan. Och det är nog bra, som inomkyrklig väckelse eller som vi säger numera - missionsrörelse - så bör vi inte lämna någon oberörd. Nidskriften får ses som ett "proof of concept", då som nu så uppmanar vi prästen att predika evangelium och kyrkan att förbli Bibelordet trogen. 





#blogg100

Postat 2016-03-02 23:54 | Läst 10393 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Det blir nog mycket om jobbet - men jag börjar med mitt extraknäck och såklart #blogg100


Fujifilm X-T1 med Fujinon 60/2,4 - och i vanlig ordning obeskuren - Rickard Eriksson fotograferar en av SjööSandströms urmakare.

O
k - jag antar utmaningen - det blir ett inlägg i bloggen varje dag de kommande hundra dagarna!

Vad ska jag då blogga om? Tidigare så har det varit mycket om fotografi och fototeknik - det vet ni som följt mig genom åren. Det kommer såklart fortsättningsvis även handla mycket om foto, men det kan inte bli ett fotorelaterat inlägg varje dag. Men det blir minst en bild varje dag! Och så kommer det att handla mycket om mitt jobb. Det är naturligt med tanke på hur mycket tid och energi jag lägger ner på det. Men jag börjar med mitt extraknäck som klock-journalist. Det tar upp mycket lite av min tid men just nu arbetar jag med nästa nummer av Watches & Jewelry. Därför var Rickard och jag nyligen på SjööSandström i Stockholm. Det är så - jag fotografera inte så mycket själv utan arbetar med olika frilansfotografer. Jag har egentligen bara ett krav på de fotografer jag samarbetar med - att de ska vara duktigare än vad jag är. På foto. Rickard är en av dem - kolla in hans hemsida här!

Och nedan några av hans bilder från besöket hos SjööSandström:








Samtliga fyra bilder ovan - Copyright Fotograf Rickard Eriksson 2016.
 

.

#blogg100

Postat 2016-03-01 23:45 | Läst 14433 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera