Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Jag har förlagt en en bok om vår drottning och nu har den redan sålt slut… nästan!


Drottning Silvia - En Jubileumsbok ISBN 978-91-981440-0-0 Omslagsfoto: Rickard L Eriksson.


J
ag har förlagt en bok om vår drottning och det har tagit i princip all min tid i anspråk. Jag har inte hunnit blogga eller ta del av vare sig Instagram eller Facebook i någon större utsträckning de senaste månaderna. Men nu har boken överlämnats till drottning, kommit ut i handeln - och nästan tagit slut på mindre än någon vecka! Roligt - men arbetsamt, just nu trycker jag en andra upplaga och försöker hantera efterfrågan från handeln så rättvist som möjligt. Tyvärr kommer lätt de små bokhandlarna som inte kan köpa in så många böcker åt gången i kläm...


Rickard L Eriksson bokens fotograf och Roger Lundgren bokens författare.

F
örfattaren till boken är Roger Lundgren som till vardag är chefredaktör för Kungliga Magasinet och huvudfotograf samt bildredaktör för projektet är Rickard L Ericson. Sedan har har ett duktigt team med huvudredaktören Karin Nytomt och AD:n Jessica Nyström i spetsen starkt bidragit till boken blev det konstverk den verkligen är.

 

Jag lät tillverka ett unikt handinbundet exemplar till drottningen själv, vilket överlämnades under ett seminarium om kvinnligt ledarskap som vi arrangerade tillsammans med PostkodLotteriet som en del release-aktiviteterna. Drottningen var en av talarna och  bland deltagarna fanns bla många av Sveriges ledande kvinnliga näringslivsprofiler. 


(Fotograf Magnus Sandberg) Maud Olofsson överlämnar boken till drottningen vid vårt första release-event på Grand Hotell i Stockholm.

"Primus motor" och initivtagare till boken är Maud Olofsson. Nedan ett utdrag ur hennes förord, vilket sammanfattar lite av vårt tänkande inför projektet:
- När vi får följa drottning Silvia, är det oftast i samband med Nobelfester, middagar på slottet, statsbesök och andra högtidliga tillfällen. Bilderna på alla vackra klänningar och tiaror, som så många av oss beundrar, kan förleda oss att tro att detta är drottningens vardag. Naturligtvis är middagarna en viktig del av hennes arbete, men det är långt ifrån hennes totala arbetsinsats. Tyvärr är det sällan som allmänheten ges hela bilden. Vardagen och drottningrollen innebär så mycket mer än glitter och glamour, och drottningen bestämde sig redan från början att fylla den med ett stort och betydelsefullt innehåll. Hon har alltid haft ett starkt engagemang för barns villkor och rättigheter, och det var här hon ville göra verklig skillnad. ...
Drottning Silvia är en ambitiös yrkeskvinna, och hennes dagsschema är tuffare än många andras. Flera svenska företag vittnar om hennes betydelse för svenskt näringsliv och det intresse för Sverige som hon skapar under sina resor. Professionalism är ett signum för drottningens arbete. Allt detta gör henne till en enastående förebild för kvinnors ledarskap på högsta nivå.


Så långt Maud, om du vill veta mer så kan du läsa om boken på dess hemsida: www.drottningboken.se

Läs om överlämnandet på till drottningen på hovets hemsida.
Se bilderna från den officiella (andra) release-festen på  Petré Events hemsida.
Och om du vill köpa boken - CdOn är antagligen de enda som har den i lager  just nu - de köpte in flest exemplar!
En viktig detalj är att hela överskottet från försäljningen går till Global Child Forum - en organisation som arbetar globalt för barns rättigheter och som startades av kungafamiljen. Du kan läsa mer om dem här.

Andra upplagan beräknas nå bokhandlarna kring den 11:e december... 

Postat 2013-11-30 23:56 | Läst 11943 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Breaking news! Första bilderna på nya Nikon DF


K
älla: www.slrlounge.com

För er som följt rapporteringen på tex Nikonrumors.com - ni vet vad det handlar om - en ny FF-kamera i "retrostil" som knyter an både designmässigt och funktionellt till den klassiska analoga FM-serien. Detta är vad jag och många med mig väntat på i alla år sedan vi blev digitala. Tyvärr så har Nikonrumors.com kraschat just nu - helt säkert pga trycket då Nikon börjat läcka bilderna och det officiella tillkännagivandet bara är timmar bort...

Ps.
Det finns även en tråd i forum-delen här på FS som diskutera kameran. 

Postat 2013-11-04 19:49 | Läst 10338 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

En sen kväll i Köpenhamn...


Fujifilm X-pro1 med Fujinon 18/2 - obeskuren osv ;-)

T
idigare i veckan spenderade vi en heldag i Köpenhamn och som vanligt hittar man de bästa upplevelserna några kvarter bort från Ströget - som detta fantastiska jazz-bandet! Långt, långt över vad man kan förvänta sig av "vanliga" gatumusiker, misstänker att de gjorde detta "just for fun" ;-)
En av de stora fördelarna med att bo i Malmö är närheten till Köpenhamn... 

Postat 2013-11-01 00:00 | Läst 7730 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera