Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

2011 - året då Lars Norén ringde på dörren och erbjöd mig ett nytt manus för mitt liv - men jag tackade nej ;-)


iPhone och Camera+ via Instagram, samtliga bilder.

Jag konsoliderar och rekonstruerar just nu mitt liv, speciellt mitt yrkesliv. Efter allt som hänt kring Aluma – inte minst mediastormen och sedan konkursen – så behöver jag landa. Och ta ut riktningen på nytt. Gå vidare. Och förlåta.



Det finns en hel del känslor och händelser som behöver bearbetas. Saker som man inte bara kan gå vidare ifrån, något av ett sorgearbete. Alla planer, samarbeten och fantastiska idéer som inte blev verklighet. Förtal och fördomar som man tvingats konfrontera. Sorg helt enkelt.



Viktigast är nog att se sanningen – att göra en ärlig och djupgående analys. Våga ta i det som smärtar. Lära sig av misstagen. Vara tacksam för allt stöd, och alla nya och gamla vänner som ställt upp. Göra ett bokslut och gå vidare.



Det egna fotograferandet och inte minst bloggandet har tagit stryk. Energin vill inte infinna sig.  Att umgås med familj och vänner har fått förnyad prioritet. Det enkla, självklara, det nära och förutsättningslösa framstår som bärande element i tillvaron. Tron, familjen, vännerna och de andra saker som mitt hjärta brinner för.



Därför har det blivit många iPhone-bilder på min vardag och bilder tagna tillsammans med min dotter – företrädesvis på hennes mjukisdjur ;-)
Och det är otroligt befriande att få dela hennes fantasivärld med henne och samtidigt se hur hennes kreativitet växer. Hur hon lär sig berätta med teckningar, text och foto. Det är en stora bonusen mitt i allt – att jag plötsligt har fått mera tid för familjen.



Och för er som undrar - ja - vi har fullföljt planen att flyttat ner till Malmö trots allt som hänt. Just nu firar vi högtiderna med familjen här i Skåne. Mer om vårt nya liv i kommande bloggposter. För jag tänker inte sluta blogga!



Ett gott nytt 2012 - med nya utmaningar och framgångar - önskar jag alla som läser bloggen!



Postat 2011-12-31 15:52 | Läst 13387 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

När man inte längre orkar ladda upp bilder i Fotosidans grupper eller ens blogga - då heter svaret Instagram! :-)


Instagram + iPhone 4, några bilder först behandlade i Camera+ och/eller Hipstamatic.

När inspirationen tryter och/eller tiden inte räcker till för att blogga, ladda upp i grupper eller pooler, när till och med Flickr känns tungt - då heter svaret iPhone och Instagram!



Instagram är inte bara ett bildvisningsprogram för smartphones - Instagram är också ett socialtmedia som interagerar med Twitter och Facebook. Perfekt när man inte sitter vid datorn men vill dela med sig av vad som händer...
För er som läser bloggen så delar jag med mig av några bilder ur mitt Instagram-flöde.

 



 



 

 

Postat 2011-12-04 16:39 | Läst 14565 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera