Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

En typisk bild som jag får betalt för....


Fujifilm X-T1 med Fujinon 60/2,4 - Garmin Fenix Chronos...

E
tt exempel på en typisk bild som jag tar till de artiklar om klockor som skriver för olika magasin. En sidoverksamhet, en rolig sådan. Men oftast så hyr jag in andra fotografer, precis som i mitt ordinarie jobb. Men just klockbilderna är roliga och oftast enkla att ta själv, som bilden ovan. Tagen i soffan i vardagsrummet och med fönsterljuset som enda ljussättning. Några klockor ur min egen samling, mitt jobbanteckningsblock, en bra penna och min Leica M9P som assessorer till till artikelns huvudperson - Garmin Chronos. En lite lyxigare funktionsklocka eller smartwatch om man så vill från Garmin. Dyrare och med en boett i finare material, här titan, än vanliga Fenix-serien. Tål tuffare tag än de flesta smartwatches och är inte lika beroende av telefonen och den inbyggda GPS:en är nog en av marknadens bästa... Vi behöver alla våra "nörderier" - kan man sedan tjäna en liten extrapeng på dem så är det ju ännu roligare. Och lättare att få resten av familjen att acceptera dem!


Postat 2017-05-30 23:58 | Läst 36566 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Leica M9 vs M8


Leica M9 & M8, bilden tagen med min Ricoh GR-D II:a med hjälp av en vanlig taklampa :-)

Plåtar just nu med Leica M8 och M9 parallellt - ganska kul och lite lyxigt att använda två digitala M-hus (är van att ha två analoga Leicor med mig ;-) Tanken är att återkomma med en en utförlig utvärdering av M9:an inom kort.

Speciellt roligt är att mitt favoritobjektiv - den asfäriska Summicron 35:an - återigen uppför sig som en 35:a :-) Och en mycket vettig funktion på M9:an är att man, när ett objektiv saknar 8-bits kodningen, kan välja objektiv från en lista i menyn. Perfekt då min Summicron har 39mm skruvfattning och kräver M-bajonettadapter - som inte går att koda.

Så här långt så bjuder M9:an på idel positiva överraskningar - stay tuned!
Postat 2009-10-08 23:06 | Läst 9327 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera