Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Får nya Leica T Fujifilms X-bajonett? #blogg100



N
u har jag läst om och studerat bilder som antas föreställa Leicas nya "T" eller "typ 701" - en liten EVIL-kamera som med största säker kommer att ha en APS-C sensor. Om man ska tro ryktet. Och som förväntas bli offentlig 24/4. 

Du lan läsa mer om kameran på Leicarumors.com och på Stevehuffphoto.com.



Om jag förstått allt rätt så vet vi inte vem som är Leicas Asiatiska partner - men många tror att det är Panasonic. Fast de har inga APS-C kameror i sitt program, bara en proffsvideo-kamera med "super35" sensor vilket motsvara APS-C...

Så en tanke, efter att ha tittat på alla tillgängliga bilder - tänk om kameran har en Fujifilm X-bajonett? 
Det skulle vara logiskt, Fujifilm X är den bästa APS-C kameraserien på marknaden, optiken är mycket bra och Zeiss tillverkar redan objektiv för fattningen. Och tanken tilltalar mig - tänk om jag kunde köpa Leica-gluggar anpassade till sensorn och med autofokus till min Fujifilm X-Pro1 :-)

Men som sagt - ren spekulation - den 24:e får vi antagligen veta!

  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 

Inlagt 2014-04-16 22:42 | Läst 6283 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Leica har köpt sensorer från Sony till X-modellerna. Fujifilm köper sensorer från Sony. Att Leica skulle samarbete med Fujifilm låter inte så troligt i mina öron. Leica vill nog bygga något eget som känns mer exklusivt. Inte en nya Leica CL/Minolta CLE.