Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Inatt jag drömde något konstigt... men sant :-)


Leica M2, Summicron 50, Kodachrome 64. Detalj från ett Malmö som inte längre finns.

B
rukar inte blogga om mina drömmar - men inatt så drömde jag något som etsade sig kvar i minnet:

Jag var hemma i Malmö och satt med några vänner och den kände fotbollspelaren Z och fikade på en av stadens uteserveringar. Vi pratade om livet, karriären och pengar. Och såklart så kom vi in på Z:as kontrakt och ev erbjudanden han fått för att byta klubb. Plötsligt böjer han sig fram och viskar på sin underbara Rosengårdsskånska det enorma belopp som han senast erbjudits för att gå över till ett annat lag. Sedan lutar han sig tillbaks och säger:

"Det handlar inte om pengar utan om att få leva sin dröm. Jag har alltid drömt om att få spela för Inter, och nu gör jag det. Skulle jag byta klubb för just pengar så kanske jag inte skulle vara lycklig längre."

Och sedan vaknade jag av att dottern kom och ville krypa ner mellan oss, klockan visade på halv åtta - lika bra att gå upp...  och fundera lite på drömmen. Det kändes som jag fått en viktig sanning levererad från mitt undermedvetna:
När du når ett mål i livet - var rädd om det. Låt inte suget efter "mer och mer" förstöra det som egentligen betyder något!

Fotnot: Detta var alltså en dröm, den har ingen förankring i verkligheten, jag har aldrig mött Z personligen ;-)

Inlagt 2009-05-24 09:40 | Läst 7498 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härligt Johan!Egentligen var nog denna dröm om dig,jag tror att du kan sluta drömma om M8.
Jag läste foto 2006 nr 11 att M8 har problem
Det enda är att den ser ut som en Leica.
sköt om dig och dina drömmar.

Jag vandrade
på många vägar
och sökte Dig,
men värdens vägar
vilseledde mig.
Jorma Partanen.

mvh Rolf
Ja, bara han inte går till Barca. Där skulle han inte passa alls in, tycker jag. Skulle förstöra både för honom själv och för Barca!
Undermedvetet eller inte, gud talar ju genom drömmar också. Om än inte så ofta kanske. =)
En verkligt härligt dröm! På tal om Leica -- jag har inte klart för mig om du verkligen har en M8 längre -- eller någonsin haft någon egen. När jag läser dina olika inlägg ("Varför jag inte köpte en M8" etc) så undrar jag. Och så har jag för mig att det fanns ett inlägg om att du gjort dig av med en, men det hittar jag inte längre. Så det skulle vara kul att få veta vad du *egentligen* tänker om digitala Leica!