Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Glad DOGMA midsommar



En scen som jag passerar i stort sett varje dag på väg till jobbet, känns väldigt mycket svensk sommar. Här "DOGMA fotograferad" med Ricoh GR-D II:an för några dagar sedan - innan midsommarvädret slog till ;-)

Och med den bilden önskar jag glad och torr modsommar till er alla!

Inlagt 2009-06-19 11:51 | Läst 7110 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, detsamma. Fin bild, Johan. Här i Helsingborg har det börjat klarna upp, och det är en U21-match på Olympia - mellan Sverige och Italien - snart! :)
Här på Saltspring Island i västra Canada råder sedan flera veckor ett strålande högsommarväder. Men vi firar inte midsommar alls. Den 20 juni öppnar en ny vingård som ligger granne med oss, med avsmakning och annat festligt -- det finns många sätt att fira!

Bilden väcker ljuva minnen av barndomens midsomrar. Men så har jag några reflexioner. Det kanske inte är tillåtet att kontrastjustera en dogma-bild. Men själv upplever jag att sådana här sommarbilder ofta behöver det, p g a digitalkamerans svårigheter att hantera starka kontraster. Målet är då inte att visa en manipulerad bild, utan en som på ett mer naturligt sätt återger motivet just så som man sett det. Vårt öga har större dynamic range än digitalkameran och upplever alltså troligen inte att hästen befinner sig i ett sådant dunkel.

Har jag rätt?