Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Ricoh GXR - hands on!


Ricoh GXR med 33mm (motsvarar 50mm) f2,5 macro och motsvarande 24-72mm zoom-kameramodulen

Har precis fått hem en Ricoh GXR med två "kameramoduler" - eller objektiv om man så vill. Jag kommer att publicera en längre "hands on" recension här på FS inom kort och jag vill inte förekomma den - men vill du få lite mera fakta om kameran så länge så rekommenderar jag Dpreview.com

Så här långt kan jag bara konstatera:  det är en mycket läcker liten kamera med ett helt nytt tänkande och som ger ett helt fantastiskt första intryck.
Mer kommer...

Inlagt 2009-11-10 22:11 | Läst 5171 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Nytt tänk var ordet! Antar att vi kan leta i stjärnorna efter inbyggda sökare på dessa nya `småkameror´ som kommer i en allt snabbare takt. Dock får nog Ricoh ta fram en modul med fast `snabb´ vidvinkel och DX-sensor innan jag blir intresserad.
Skall bli spännande att ta del av dina erferanheter.
/Stephan
Alla verkar tänka nytt, men ändå likadant....
Men den går säkert att sälja! :)
B)
men inte så kul om man vill använda sina objektiv på nästa generations sensorer va!? Eller har de tänkt på det också? Återstår att se.
Sensorn sitter väl i objektivet så då är det väl "bara" att köpa nytt objektiv?
Sensorn på 50 mm modulen verkar ju vara stor som på en liten systemkamera! Är kvalitén jämförbar med en 500D t.ex.? I så fall är det ju en riktigt kompakt systemkamera. Men liten sensor och zoomoptik tycker jag är ointressant. De borde göra fler fasta optiker med stor sensor i stället. Då kan detta kanske vara en bra idé...
Ska bli kul att se vad du tycker! Snygg produkt är det uppenbarligen.

Jag tror att det här är ett nytänk som kan leda hur långt som helst om marknaden vill. Kameran och linsen behöver t ex inte sitta ihop, bara dom kan kommunicera (med eller utan kabel) och linsen få ström. Kameradelen skulle kunna ersättas av mjukvara i datorn. En ipod få avtagbar systemkameralins.