Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

President Medvedev plåtar med en Leica M9 och Noctilux 50/1 :-)





På tal om kändisar med Leica, kolla in videoklippet på Steven Huffs blogg där Rysslands president Dmitrij Mevedev talar om fotografi och Leica ;-)

Ps.
Tack Kamera&Bild för tipset!

Inlagt 2010-02-12 19:09 | Läst 6008 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Å va det inte det jag sa, de har blivit en "Smyckeskamera" för välbeställda! ;)
Bengt. Kolla filmen innan du sågar honom. Och lyssna på vad han har att säga. Jag tycker att han säger många bra ord och han förklarar ju också sitt ursprung i de analoga kamerorna.
Oavsett vad denna person har för politisk åsikt så borde han kunna vara det förstahandsval som vi fotografer skulle välja som vår ledare, för om man använder en Leica och har dessa åsikter om fotografi kan man inte vara helt ond. Frågan är om det är möjligt för honom att vara Rysslands presiden samtidigt som han är stadsminister i Sverige? ;-)
Så där är han med en fin leica medan halva det ryska folket knappt har råd att betala sina elräkningar. Fin kamera dock och man måste ju stödja det tyska hantverk;)
Hej Mattias, jag kollade honom..
Å visst talar han fint om foto, det är inte det, utan min känsla är att ha en fin kamera, det är viktigt.. :)
Jag har även läst en artikel om vilka klockor grabbarna i Kreml har,
inga dåliga grejer det heller..
En Patek Philliphe kommer nästan från Teknikmagasinet i den gruppen! ;)

Se'n så finns det något som avslöjar, för mig i alla fall, att presidenten inte e så väldigt van att handskas med en M Leica... ;)
Men vad det är, det är min lilla hemlis! ;)
Men är det då inte fantastiskt fint att vi har möjlighet att strunta i att köpa någon M9 om vi tycker att den är för dyr eller för dålig?

Förstår inte allt gnäll faktiskt. M9 kostar 60000, förvisso en herrans massa pengar, men en Nikon D3X kostar 69000 och en Canon eos 1ds kostar 71500. Det är nog första gången i modern tid som en Leica-M kostar mindre än Nikon och Canons respektive toppmodeller.

Kameran är ju liksom inte sämre av att en del kändisar låter sig visas med den, sedan gillar inte jag heller den typen av marknadsföring, men jag bryr mig inte heller så fasligt.

Faktum kvarstår: Leica M9 är en mycket fin kamera där man löst svårigheter som många trodde var oöverkomliga. Dessutom är det den mest kompakta fullformatskameran och om man köper Leicas nya optik får man dessutom världens finaste gluggar. Visst, det kostar en hel del, vissa anser det värt priset, andra inte, upp till var och en liksom.

För övrigt tycker jag att den verkliga "snobbismen" när det gäller Leica främst handlar om (ofta äldre manliga) samlare och (gärna svartlackade) gamla prylar ;)

-affe