Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Årets sista fluga och min första gräsklippare, däremellan en promenad...


Ricoh GR-D III Makroläget, något beskuren, konverterad från RAW.


T
ror att jag äntligen tagit kål på årets sista fluga. Och en av hösten stora fördelar infinner sig - alla jobbiga insekter försvinner :-)


Canon EOS 7D + 17-40/4 Obeskuren, konverterad från RAW.

Sedan är hösten en underbar tid för promenader, lagom svalt och bedårande vacker. Och som sagt - inga störande insekter...


Canon EOS 7D + 17-40/4 Obeskuren, konverterad från RAW.

Vi har efter flera smärre bakslag fått till en gräsmatta, rullgräs på framsidan och en sådd som tar sig på baksidan. Bortsett från gräsmattans rent terapeutiska egenskaper så blir den även en "hobby" - den måste skötas om. Vattnas, gödas och slutligen klippas.


Ricoh GR-D III Obeskuren, konverterad från RAW.

Vilket föranledde mitt livs första inköp av en gräsklippare. Varumärkesfixerad som jag är hade jag tänkt mig en "Klippo", men min visa hustru menade att när det gällde just gräsklippning så tillför varumärket verkligen ingenting. Och det stämmer nog, varumärket blir bara ett argument för att få osäkra fd stadsbor att hosta upp onödigt mycket pengar.
Antar att samma förhållande råder inom foto ;-)

Inlagt 2010-10-11 01:32 | Läst 9160 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Salomos lovsång till en idog och klok hustru kan inte överskattas. Varumärken kostar pengar vilken vara det än må vara. Kameror, bilar, kläder, you name it. Och alla går vi i fällan då och då =) En klok man lyssnar på sin hustru...
Om det kan vara till någon tröst så köpte jag också en Hurricane förra veckan, då min Klippo behagade klappa ihop,,,annars tycker jag du verkar överdrivet entusiastisk över att klippa gräs,,,det brukar bli tröttsamt i längden...
Det är nog mest hållbarhet det handlar om när det gäller Klippo. Ett ovanligt stabilt bygge (aluminiumgjutgods isf plåt), och enkla ovanligt enkla och rejäla konstruktionslösningar, gör väl att den håller i många år.
Dess ev förtjänster (förutom det skånska ursprunget :-)) vad gäller klippegenskaper har jag ingen erfarenhet om.
Jag tror din fru har rätt Johan =)
Hoppas du blir nöjd med inköpet och att gräsmattan tar sig.

Fina bilder...gillar speciellt den första på flugan. Snyggt, ljust och nära =)
Må så gott
/Lena
Luxury! ;)
De där e väl ingenting!
Jag väntar på sotaren!
Å då har jag röjt undan mattorna i källaren, stängt av pelletsmaskinen, dragit fram elström, se'n när han e klar där så är det vedspisen i köket...
Allt sotarbete tar nog en halvtimme, men se'n...
Våttorka där han varit, starta upp pelletsmaskinen, lägga ut mattors, plocka fram en del annat, c:a två timmar jobb...
Gräsklippning luxury! ;)
/B
Flugbilden var bra, jag själv älskar min GR-D III mer för varje gång jag använder den. Trodde aldrig jag skulle kunna klara mig med bara fast otpik 28 mm eller vad det nu var.

Har du skaffat 7D eller lånat?
Hade för mig du slutat med systemkameror.
7D -- inga dåliga grejer! Är du nöjd med den? Höstbilden med kyrkan är verkligen fin. Fast det kanske beror mer på fotografen än på kameran :-)

Jag antar att flugan inte satt direkt på linsen!