Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

"Allt du säger kan vändas mot dig..." - Så man måste tänka på vad man skriver i sin blogg, och på Twitter och Facebook!


iPhone och Camera+ via Instagram, samtliga bilder.

Då jag själv är "mellan två uppdrag" - som det så fint heter - är jag extra uppmärksam på jag skriver här i bloggen. Och jag håller som ni märker en mycket låg profil, inte bara i bloggen, utan även på Twitter, Facebook och Instagram. Varför?
Jo - därför som det heter i amerkanska filmer : "...allt du säger kan komma att användas mot dig..." I den "sociala-media-världen", precis som i många andra sammanhang så är det läsaren som har tolkningsföreträdet. Och min blogg, min facebook-vägg, mina tweets osv - blir som små fönster in i min personlighet, en blick in i mitt vardagsrum, eller en del av mitt CV helt enkelt - vare sig jag vill eller inte.


 
För en person som av någon anledning utvärdera rmig eller min potential så blir ju dessa "titthål" synnerligen intressanta. Så min fråga till mig själv blir - vad är det för bild jag ger? Hur kan den tolkas? Positivt? Negativt? 

Man kan säga att jag blivit min egen "varumärkes-ansvarige" - med allt vad det innebär av av analys, strategi, uppföljning och inte minst eftertänksamhet...  Vilket såklart riskerar att lägga sordin på bloggandet.Nu hade jag tänkt dela mina fem viktigaste punkter för "att förmedla det personliga varumärket", men - jag hoppar över det. Istället tänker jag nog strunta i mina egna "regler" och istället börja blogga om allt som faller mig in igen. Med foton såklart. För man lever bara en gång!
Vad sägs?

Inlagt 2012-03-06 15:08 | Läst 14388 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Så jäkla läckert att se lite utsvävande härliga bilder. Måste gilla din slutsnärt. Det gav hela innehållet en spännande positiv mening. Förutom de fantastiska bilderna så är inlägget också väldigt bra. Jag funderade lite vad du skrev. Jag måste säga att min text i eyemazing känns inte alls som jag. Jag lejde bort min egen biografi och det slutade med katastrof enligt mig. Jag hoppas därför få en ny chans så snart som möjligt. Ha en toppen dag / Johan
Kul att du är tillbaka igen och med härliga bilder. I min bransch vårdar man sitt varumärke bäst genom att göra ett bar jobb och lämna nöjda kunder efter sig.
Hej Johan! Positivt!!!!...Kör hårt Johan:...

När jag såg
att jag fått en fläck på mina kläder
kom jag att tänka på
alla de osynliga fläckar
vi får ger
varandra
utan att vilja
och märka det,
dagarna i ändan.

mvh Rolf
Visst lämnar vi spår efter oss som lätt kan misstolkas av läsaren. Men jag tror på att undvika vissa känsliga ämnen (om man nu inte brinner för just dem) men annars bara köra på. Risken är väl annars att det blir för krystat och tillrättalagt kanske. Hursomhelst, vackra bilder och den sista är magisk!
//ewa
Personligen bloggar jag bara här och struntar i resten, lättare att hålla reda på och tar mindre tid i anspråk. ;)
-affe
Heja Johan...kör hårt! =)
Bilderna är toppenfina.
Kram Lena
Inbillar mig att ganska många av oss behöver tänka något vad man skriver både här och där, inte så mycket för "varumärkets" skull utan helt enkelt för att man kanske har ett liv "vid sidan om" som man behöver ta hänsyn till. Kanske handlar det om ens egen intregritet, om familjens integritet, om arbetet osv. Det händer att jag skulle vilja skriva lite friare om vissa ämnen och kommentera andras inlägg också lite friare ibland (avser inte ren politik), men jag får låta bli ännu så länge... Ser framemot att bli en pensionär en dag....då blir man lite friare inbillar jag mig....
Din bildsamling är fulsnygg på något vis!
Hej

Kul att du bloggar igen, jag har saknat att kunna läsa det du skriver

Hälsningar

/HYB