Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Bad under röd flagg


Ricoh GR-D III - Underbara vågor vid Skanörs havsbad - obeskuren osv - vid sådana här motiv är det inbyggda vattenpasset till enorm nytta.

J
ag och familjen var som vanligt nere i Skanör och badade - en av sommarens obestridliga vanor. Att bada i Skanör har jag gjort alla mina somrar, oavsett var jag bott eller gjort i övrigt. Idag kom badvakterna fram till frun (som tyckte det var för kallt för ett dopp) och tyckte att jag och dotterns skulle komma upp ur vattnet. Röd flagg, höga vågor och farliga underströmmar - hon lugnade dem med att förklara att jag var så gott som uppväxt här på stranden och visste att hantera förhållandena. Själv är jag ganska övertygad om att den största faran är att bli påkörd av en "kite-surfare" ;-)


Ricoh GR-D III - Hade inget vattenskydd på kameran och det gick inte att undvika stänken... (Något beskuren och upprättad horisont ;) 

Så det gäller att hålla ett öga på dem, idag var de ett tiotal som använde drake samt några vanliga surfare. Och vi var inte de enda som badade - det fanns fler som njöt av vågorna. Jag hade inte tänkt fotografera - men ljuset var fantastiskt och jag hade Ricoh GR-D III:an med mig. Men inget vattenskydd - så den fick sig en rejäl rotblöta - av saltvatten. Fick skölja av den i sötvatten när vi kom hem och sedan rengöra den mycket noggrant - och den verkar ha klarat sig bra ;-)

Inlagt 2013-08-11 23:13 | Läst 12245 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
2013-08-12 01:36   Bussmicke
Hur i hela friden har du fått till denna bild? Du har väl exponerat efter högdagrarna? För inte vat deyväl så mmörkt ute? Vill också kunna ta liknande bilder
Beklagar verkligen stavfelen ovan, min nya surfplatta. Glömde logga in innan jag skrev så jag kunde inte rätta till det.
Svar från Johan Ericson 2013-08-12 01:59
Ingen fara ;-)
Bilderna är mycket varsamt behandlade, det såg ut så här ca 17.30 i Skanör. Ca 30 min senare kom ösregnet och vi retirerade in på ett cafe nere på Mellangatan. Himlen var mycket mörk, men när solen bröt igenom så blev det dramatiskt...
Tricket är nog att bilderna är tagna i motljus och att havet fungerar som en gigantisk reflex skärm!
Allt fångat med en Ricoh GR-D III med ganska liten sensor, ISO @ 64 och ca f8 med "snap-fokus" dvs AF avstängd och skärpan satt med hyprfokal, vilket gav en tid på ca 1/500 sek - vilket får anses vara en normal exponering, även enl "sunny 16" regeln ;-)
Mvh
/Johan E
2013-08-12 10:10   smäm
Fantastiska bilder med ljus, hav och himmel! Hoppas att semestern varit skön :)
Snygga bilder, Johan. Den översta är riktigt läcker!
Härligt somriga bilder och fantastiskt ljus! Och modigt utsätta lilla Ricoh för saltvattendusch. Har skaffat en liten Lumix för äventyr i badet; skulle kanske dammat av min gamla gx100 istället ;-))