Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Bilder av judiskt och arabiskt vardagsliv DOGMA-style ;-)


Judiska flickor som skyndar till första skoldagen i Jerusalem, Gamla stans judiska kvarter.

Efter mer än en vecka i Israel så har det blivit lite bilder ;-) Hinner inte skriva så mycket men delar med mig av lite bilder av israeliskt vardagsliv.


Jerusalem, affär i Gamla stans kristna kvarter. 

Samtliga bilder tagna med Panasonic Lumix GF1, enligt mitt DOGMA-löfte. Dvs obeskurna och mycket måttfullt efterbearbetade.


En arbetare tar igen sig vida Jaffaporten i Jerusalem.

Israel är ett fantastiskt land, med en mängd etniskt, religiöst och kulturellt olika folk och franktioner. Allt på en yta stor som småland. Trots detta så är det ett land i förvånansvärd harmoni. Så långt från den gängse bilden som svenska medier målar upp.
 

Judiska soldater och civila dansar in sabbatten under fredagskvällen vid Västra Muren, Jerusalem.

Den dominerande judiska kulturen är öppen, inkluderande och tolerant. Den vill leva och låta alla leva. Tyvärr finns det extremister inom några grupperingar som vill annorlunda...

Inlagt 2010-09-06 19:45 | Läst 7536 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Nu tänker jag vara lite jobbig, hoppas du ursäktar.
Men först uppskattning för bilderna, de är ju gatufoton -tycker jag. Som sådana är de av klass, åtminstone jämfört med det mesta man kan se här på FS. Roligt att upptäcka överraskningar!

Sedan måste jag fråga två saker. Bild tre, "en arbetare"; är han inget annat än en arbetare? Vad arbetar han med? Jag kanske har fel perspektiv på det hela men bildtiteln känns för mig som "sett uppifrån", likt något man kan hitta i Nordisk Familjebok från 1912.
Av en slump lade jag också märke till en av dina taggar, "Larger than life" och blev både häpen och nyfiken. Vad kan vara större än livet? Eller kanske; för vilka finns det något större än livet? Att klicka på taggen gav mig inget svar, där hittade jag blogginlägg om leica och motorcyklister bl.a. Så jag undrar vad den taggen egentligen innebär?

Ha det gott! /Thomas
Ah vilka sköna bilder! Alla med olika typer av charm, gillar nog den första bäst då man riktigt ser farten på det tre tjejerna - att klädsen är gemensam och att den bakre flickan är mer tydlig "gör" bilden tycker jag....
Arbetaren (för mig en helt ok titel) är en härligt fångad situation...
Måste varit en underbar resa, en sådan jag gärna skulle vilja göra....
mvh Anette
Det känns verkligen positivt, det du säger om Israel som ett land med en öppen och inkluderande kultur och i relativ harmoni.

Dock har jag hört av ögonvittnen att i en del israeliska kretsar är åtminstone inte araber speciellt inkluderade.

Kan vj ändå hoppas att det finns en god framtid för detta härjade land (varmed jag menar hela Palestina, inte bara Israel)?