Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Bloggen som terapi ;-)


Richo GR-D II 

Har inte kunnat undgå att märka att vissa FS-bloggare använder bloggen för att hantera sina högst privata känslor. Inget nytt i bloggosfären, men inte mindre pinsamt för det. Eller: vem är jag att döma andra? Kanske mitt eget bloggande även det ytterst är en form av offentlig terapi?
Att ta samma motiv med två olika kameror för att sedan jämföra resultatet? Pinsamt eller?

 
Sigma DP1

Inlagt 2008-10-01 07:39 | Läst 4924 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja detta va pinsamt du :) Inte alls som killen jag såg som hade gjort sin blogg till kontaktannons.
Så kör hårt Johan ligg där i divanen så lyssnar vi.
Vad är annars kommunikation till för!? ;)
Även Bloggkomunikation!
"Se mig, hör mig, bekräfta mig, jag finns ju här!" ;)

Det där med att ta nästan två likadana bilder med olika kameror....
Litar du inte på "den nya tekniken"!? ;)
Säkerhetskopiera på en gång! ;)
B)
Läser de båda kommentarerna under och bara fascineras över hur olika vi alla är:-)
Jag är väl förmodligen en av dom där pinsamma personliga typerna *s*
Men slutar vi pratar o dela med oss så är nog risken stor att empatin slutar finnas den med? Nej att döma är nog inte bra, att förstå varandra är desto viktigare och som Phil Collins sjunger så finns det alltid 2 sidor på samma mynt.
Vi är alla olika o tur är väl det. Visst hade det varit trist annars?:-)
Fördelen med blogg är just att det ÄR ju en högst personlig sida där ordet är fritt. Man bestämmer själv vad som skall ventileras då det tyvärr är en monolog inte en dialog - tills dess man får kommentarer att dialogisera med.

Ang dina bilder så tyckte jag sigman teckade bättre i högdagrarna:-)

//Mvh Anna
Hej Johan!Som Anna säger, vi är olika,tänk om vi fick en ledare som skriker gå i led, då blev som myrorna, nej Johan fortsätt med dina finna inlägg.
Är bårda kamerorna inställda lika.
mvh Rolf.
Varför peka finger åt andras bloggar? Fotografering rymmer allt från teknik till känslor. Jag vill inte vara utan någondera. En bloggare kan vara intressant oavsett ämnet. Varför inte ge konstruktiv kritik till bloggare med en kommentar, likt bildkritik. Du skulle till exempel kunna börja skriva jämföra utan g.
Gissar att du främst hänvisar till ett av gårdagens, lite desperata och i frustration skrivna, blogginlägg. Ett inlägg som nu är raderat.

Kontaktannonsen som Micke Borg hänvisar till tycker jag inte är pinsam. Den är i mitt tycke rätt kul och kanske också lite självironiskt.

Jag tror att bloggarna kulle bli väldigt tråkiga om de inte innehöll en krydda av det privata och personliga. Samma sak gäller ju bilder också!

Själv är jag pinsam med att kontinuerligt lägga upp mina högst privata familjebilder i bland annat Dogma-poolen.
/Jocke
Ja egentligen får väl folk lämna ut sig själva efter eget huvud, jag bryr mig inte så speciellt. Kan bli lite patetiskt i bland bara kan jag tycka. Men som sagt jag brukar vanligtvis inte läsa sådant som inte intresserar mig. Sedan tycker jag att det är en väsentlig skillnad i att lämna ut sig själv jämfört med att lämna ut andra. Men i bland kan jag fundera över hur personer som i sin blogg är djupt deprimerade ena dagen för att vara lyckligt upprymda nästa egentligen mår? i medicinska termer brukar sådant kallas manodeprissivitet. Eller är det de skriver egentligen inte om dem själva utan mer ett sätt att inkassera medkänsla och uppmärksamhet? Hur som helst: Vem orkar bry sig när bloggarna blir som Big Brother?
-affe
Det kan aldrig vara pinsamt eller patetiskt att uttrycka känslor, det gör vi väl alla med våra bilder, eller i våra bildkommentarer, i alla fall gör jag det. Att andra har hittat även andra alternativa metoder att göra det på, står ju dom fritt att göra och är ju som du skriver inte någon annans sak att dömma. (Lång mening, det är därför jag inte bloggar :))
Så länge man är sig själv, så kan man aldrig heller bli pinsam, så fortsätt du att jämföra :)

Sköt om dig
Janne