Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Breaking news - modul med MicroFourThirds-bajonettfattnining till Ricoh GXR!

 
An internal Ricoh document with a description of a Micro Four Thirds module for the Ricoh GXR.

--- EDIT ---
Jag har lagt ut en ny bloggpost med mera information och nya bilder på dokumentet / I have published a new blogpost with more information and new pictures of the document:
www.fotosidan.se/blogs/photo/49620.htm
---
 
 
I
bilden ovan ser vi en kameramodul till Ricoh GXR med bajonettfattning för "vanliga" objektiv. Källan är ett internt Ricoh-dokument som Gert på "Svenska Kort" fått av en japansk Ricohrepresentant.
Nu förstår ingen av oss japanska, Gert funderade på att gå bort till närmsta Sushibar för att få en översättning ;-) Men utifrån vad man kan se och förstå av sammanhanget så är det en MicroFourThirds bajonett på modulen. Dvs att bla Panasonics fina 20/1,7 skulle gå att använda på Ricoh GXR. Och att modulen inte är släppt än utan finns i den "pipe line" av GXR-produkter som Ricoh planerar att lansera efterhand, ev under Photokina i höst.

Spännande!!!!!

Ps.
Läs mer om prissänkningen på Ricoh GXR i min förra bloggpost. ;-)

--- Edit ---
Hittade vad som verkar vara oroginalet till bilden ovan på:
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1041&message=33663080
efter påstötning från upphovsmannen. Antar att det måste till en översättning för att se vad det handlar om. Dokumentet som den är publicerad i ser ut som en typisk "intern produktkatalog" med tråkigt grått omslag samt med väldigt mycket text och lite bilder. Och den  verkar definitivt vara producerat av Ricoh i Japan.
Mystiken tätnar ;-) Någon som vet mer?

Inlagt 2010-06-18 12:00 | Läst 8973 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Då blir ju frågan om vad modulen ska ha för senorstorlek, för Panasonics 20/1,7 är ju gjord för fourthirds. Ricoh är ju inne på en större sensor i APS-C-storlek. Att ha en mängd olika sensorstorlekar är nog inte så lönsamt för Ricoh
Då blir ju frågan om vad modulen ska ha för senorstorlek, för Panasonics 20/1,7 är ju gjord för fourthirds. Ricoh är ju inne på en större sensor i APS-C-storlek. Att ha en mängd olika sensorstorlekar är nog inte så lönsamt för Ricoh
Om nu modulen skulle bli ett faktum så är det ett ganska så smart drag av Ricoh att hoppa på Micro 4/3-formatet! Ska jag vara ärlig så har jag aldrig riktigt trott på GXR enligt det konceptet som presenterats hitills men med hjälp av en Micro 4/3 modul så kan GXR säkert hitta en betydligt större marknad! Vem vet det kanske kommer några spännande fasta vidvinklar i Micro 4/3-format från Ricoh i framtiden :)
//Chasid
Fascinerande. Bytbara moduler, varav en för bytbara objektiv. Nu förväntar vi oss förstås en bytbar kameramodul (eller vad de kallar det) också. :-)