Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Det är inte lätt att vara fundemantalist...


Canon 5D, EF 28/1,8 Speedlite 430EX (Helt obehandlad)

Jag betraktar mig nog som en fotografisk fundamentalist, minimalist, renlärig, puritan, kalla det vad du vill....
Min "trosbekännelse" har alltid varit: en kamera, ett objektiv, en film ( och naturligt ljus givetvis en absolut dogm :-) Oftast har "bekännelsen" översatts med: Leica, 50/2 och Tri-x eller Nikon, 35/1,4 och Kodackrome. Numera ofta Canon 5D, 28/1,8 eller - och nu närmar jag mig hädelse - Nikon D200 och 17-55/2,8. Men allra värst - jag använder blixt ibland. Som i bilden ovan. Dottern med munnen full av choklad springer förbi, jag fångar ögonblicket med 5D, 28:an på full glugg och (nu svider det) en 430EX med omnibouncer riktad i taket - nästan perfekt balans i ljuset. Verkligheten ställd mot bekännelsen....

Men nu är det ju som sagt resultatet som räknas - eller hur?

Inlagt 2007-05-02 23:47 | Läst 9817 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
alltid resultatet som räknas!

... men omnin behöver du iaf inte. ;)
*tipsa*
(då hade du sluppit slagskuggorna från hennes haka och fått ett jämnare ljus över henne. som det är nu är det ju ljusare i hennes panna än i övrigt)
Svar från Johan Ericson 2007-05-04 00:41
Håller med dig Christel, men blixten med omnib. råkade sitta på kameran (jag plockade ur fotoväskan när hon sprang förbi) - om jag hade kunnat välja hade jag tagit bilden utan blixt. Men jag imponeras av TTL:n i 5D:n, upplever den som mycket säkrare än motsvarande automatik i 1D mk II:an. Har aldrig provat med Nikon.... är som sagt puritan och storögd "blixt-novis" :-))