Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

En dag på slottet med Global Child Forum #blogg100


iPhone via Instagram - samtliga bilder. Ovan barn och äldreminister Maria Larsson adresserar HKH kungen och forumet i bernadottebiblioteket.

J
ag har tillbringat fredagen på Stockholms slott - på Global Child Forum årliga forum. Förutom forumets värdpar HKH kung Carl XVI Gustav och HKH drottning Silvia så var ca 300 personer närvarande, främst ministrar, representanter för olika NGO's, företag och FN-organ samt forskare och andra som jobbar med barns rättigheter. Tanken med forumet, som är kungen och drottningens initiativ, är att samordna alla insatser och aktiviteter för världens barn, samt kors-befrukta idéer och initiativ. Och att skapa kontakter såklart!


Ovan en bild på mig ivrigt lyssnandes och i klädd kostym för en gångs skull :-) . 

Programmet var ambitiöst och mycket givande, samt rent praktiskt mycket välordnat. Bland talarna så gjorde Percy Barnevik som vigt sitt liv åt välgörenhet sam Röda Korsets internationella generalsekreterare Yves Daccord störst intryck. Den senare underströk vikten av insatser i Syrien och förutspådde att inbördeskriget kan vara i över fem år till om inte det internationella samfundet kan enas om ett ingripande. Han sade också att konflikten i Syrien är den brutalaste han upplevt och att den "färgar av sig" -  inte bara i konflikter i Mellanöstern utan i oroshärdar i hela världen.


Det är långa transportsträckor mellan de olika salarna och rummen på slottet...

Jag var där som inbjuden gäst och hade därför ingen mer avancerad kamera än min iPhone med mig - så jag lägger upp lite bilder från dagen hämtade från mitt och Rickards instagram-flöde. Ni får ursäkta kvaliteten :-)
Något som verkligen imponerade på mig var att kungen och drottningen deltog hela dagen, i forumet, sessionerna i mindre grupper, den tillhörande konserten och slutligen på landshövdingens bjudning på kvällen. 


Jag, Rickard L Eriksson, Per Taube, Maud Olofsson och Roger Lundgren - några av dem jag haft förmånen att få jobba med, inte minst när det gäller GCF - här i Tessinska palatset på landshövdingens bjudning efter forumet. 

Jag rekommenderar varmt ett besök på Global Child Forums hemsida - http://globalchildforum.org Den är redan nu informativ men inom kort så lanseras ett ännu mer utvecklat resurscenter för information om situationen för världens barn och deras  rättigheter. Ett "barnrättens google" för att citera Global Child Forums ordförande Ulf Karlberg.

  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 

Inlagt 2014-04-12 00:55 | Läst 7217 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Follow johanericson on Twitter
   

Religion Fotobloggar Dela

fotobloggar.nu  

Innehållskategorier