Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Oups, en bild i SVD i söndags....


Canon EOS 1D mkII, 85/1,2 L En gammal bild (INTE den som var i SVD) som jag är ganska säker på att jag tagit :-) men min assistent kan ha hållit i kameran, om så - är bilden fortfarande min? 

Jag fick en bild publicerad på sidan 3 i SVD igår - inget märkvärdigt i sig men den hade mitt namn under sig. Mina bilder har sällan det, faktiskt så är det ganska ovanligt att jag ens tar dem själv...

Under veckan som gått har "jag" haft en kampanj med helsidesannonser i en annan tidning. Mitt koncept, dvs idé, planering, skisser osv - men en inhyrd fotograf tog bilderna. Så det är inte mina bilder, inte AD:ns heller - fast han var med i studion och styrde upp varje bild. De är fotografens. Layouten är självklart AD:ns, och konceptet är mitt. Kan jag hävda upphovsrätt på det? - antagligen inte. Och just idéer är ju det som är lättast att "stjäla", vilket vi alla gör, hela tiden :-)
Men jag kan trösta mig med att jag är långt upp i "näringskedjan", har bra lön, har en massa ansvar, tar strategiska beslut  osv. Och viktigast av allt - jag bygger "track record", för alla vet ju vet att konceptet är mitt.
Förhoppningsvis.

Postat 2007-04-23 23:47 | Läst 9692 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 16 17