Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Får man bli besviken på Moderna (och vädret ;)? #blogg100


Ricog GR-D III, konverterade från DNG i Photoshop och i vanlig ordning obeskurna - samtliga bilder.

F
ick för mig att besöka Moderna Museet tillsammans med Rickard idag. Just nu visar de en utställning med Gabriel Orozco - Mexikansk "multikonstnär". Då han även tar bilder som en del av sitt konstnärskap så kvalar han in som fotograf också. Och utställningen består till stor del av hans foton. Bla 40 bilder på två gula motorcyklar parkerade tillsammans i olika stadsmiljöer… och här tog det slut för mig. Bilderna var inte bara meningslösa, tråkigt eller slarvigt komponerade samt tekniskt tarvliga - de var rent ut sagt fula. Riktigt fula, men nu handlar det om "konst". Så upplevelsen av - och den efterföljande reaktionen på - de 40 fula bilderna, det är nog det som är själva konstverket. 
Orozcos övriga konst, inte minst det målade valskelettet "Dark Wave" och den "förminskade" Citroen DS:n "La DS Cornaline" hade jag mycket lättare att till mig...Avslutar med en bild på Rickard i snögloppet, utanför Moderna. Kanske borde man rikta sin besvikelse från konsten och mot vädret istället?


  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 

Postat 2014-03-19 23:56 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Blå timmen


Fujifilm X-Pro1 med Summicron 50/2 - Skanörs norra revel - bilden är varsamt bearbetad i PhotoShop - men för ovanlighetens skull något beskuren :-)

J
ag älskar ljuset som uppstår precis efter solnedgången - ofta kallat "blå timmen".

Postat 2014-01-10 01:58 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Årets sista...


Fujifilm X-pro1 med Fujinon 18/2 - s/v-konvertrerad i PS och i vanlig ordning obeskuren osv. Ett Malmö som ömsar skinn ;-)

Å
rets sista bloggonlägg med en bild från året sista fotopromenad… snart brakar fyrverkerierna lös.

Gott Nytt 2014!

Postat 2013-12-31 23:34 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En sen kväll i Köpenhamn...


Fujifilm X-pro1 med Fujinon 18/2 - obeskuren osv ;-)

T
idigare i veckan spenderade vi en heldag i Köpenhamn och som vanligt hittar man de bästa upplevelserna några kvarter bort från Ströget - som detta fantastiska jazz-bandet! Långt, långt över vad man kan förvänta sig av "vanliga" gatumusiker, misstänker att de gjorde detta "just for fun" ;-)
En av de stora fördelarna med att bo i Malmö är närheten till Köpenhamn... 

Postat 2013-11-01 00:00 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Eftertanke - efter en vecka med extrem lyx...


 Fujifilm X-pro1 med Fujinon 60/2,4, kamerans JPG via PS - obeskuren osv i vanlig ordning - ovan Chopards "Happy Sport" helt inklädd i diamanter :-)

E
fter en vecka uppslukad av Baselworlds extrema lyx och yta så upplevde jag något som satte allt i perspektiv. Det är lätt att tappa fokus i livet och det är lätt att drabbas av vanföreställningar angående vad som gör oss lyckliga och skänker äkta tillfredsställelse...


Fujifilm X-pro1 med Fujinon 18/2, kamerans JPG via PS - obeskuren osv... (mannen på bilden är inte han jag skriver om i inlägget).

På väg hem från Basel stannade jag i Frankfurt, och under en kvällspromenad, minuterna efter jag tagit bilden ovan passerade jag en man utanför ingången till Domen. Han hade ett vackert långt grått hår och ett välansat skägg.  Klädseln var proper med en lång svart yllerock. Jag lade märke till hans ödmjuka klara blå blick. När jag passerade sade han mycket tyst, nästan skamset - "en euro?"
Jag svarade reflexmässigt - "jag talar inte tyska". Och gick vidare.
Men något i mannens uppsyn och ödmjuka utstrålning bet sig fast i mitt sinne, jag var bara tvungen att  gå tillbaka till honom.
"Till mat?" - frågade jag.
"Ja, till mat svarade han" med stadig blick. Han fick mer än en euro. 

Verkligheten. Och vi definieras inte av de kläder, klockor eller smycken vi bär, inte heller av storleken på våra bankkonton - utan av våra personligheter och våra handlingar. Rika som fattiga. 

Postat 2013-05-03 00:37 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 
Follow johanericson on Twitter
   

Religion Fotobloggar Dela

fotobloggar.nu  

Innehållskategorier