Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Idag för sex år sedan...


Foto: Johan Arvidsson (med en för tiden avancerad digitalkamera :-)

Idag för sex år sedan gifte vi oss i Sandhults kyrka (utanför Borås) sedan dess har väldigt mycket hänt! Vi har en dotter - största och mest fantastiska förändringen av alla! Vi har flyttat från Malmö till Uppsala. Bott i tre olika lägenheter, kört tre olika bilar. Om man räknar in min Tyska arbetsgivare som kursade en vecka före brölloppet så blir det fyra olika jobb för mig, tre för frun. Och nu är jag på samma företag som hon jobbade för när vi var nygifta :-) Och jag har sålt nästan hela min fotoutrustning från tiden för brölloppet men köpt på mig mer än dubbelt så mycket. Hunnit omsätta par generationers DSL:er. Teknik som kändes som omöjlig då är vardagsmat nu, ikoner som Kodachrome - självklar då - försvinner nu. Sex år går så fort, så fort!

Ps.
Är evigt tacksam till min hustru som står ut med mig - varje dag ;-)

Postat 2007-06-02 19:47 | Läst 6150 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

I går var sista dagen, idag var första...


Nikon D200, 55/2,8 AI-S + PK-13 (Obehandlad :-)

I går var sista dagen på gamla jobbet, avtackning, blommor, tal, presenter och några tårtor. Kollegorna hade samlat in till en massa presenter: en Mondaine (Swiss railways) klocka - mitt i prick! Och en massa choklad, DVD-filmer, en radiostyrd mini-helikopter samt en Tysk parlör ;-) TACK!

Och idag var den 1:e (även om klockan visade den 2:e.-) Första dagen på nya jobbet, Italienskbuffé och tårta - igen! Tack! Nya kollegor, ny organisation, delvis nya uppgifter och nya utmaningar - spännande!

Postat 2007-06-01 20:52 | Läst 8144 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Tillbaks i Düsseldorf eller varför tog jag ingen Leica med mig?


Canon 5D, 24-70/2,8 L  (Coola hus nära huvudkontoret fotograferade under ett tidigare besök :-)

Varför tog jag ingen kamera med mig? Har fler än jag tänkt den tanken någongång, antagligen :-)
Är tillbaks för lite förhandlingar och möten i Tyskland, tänkte att det blir nog bara jobb. Men ljuset är fantastiskt, jag har tid över att fotografera och min kamera är en 2MP SonyEricson mobiltelefon - snacka om
ångest :-)

Så jag överväga att "panikhandla" en kamera, var inne i en fotoaffär i morse, men de hade inget av intresse. Jag hade tänkt mig en Richo GR-D, kanske en Epson RD-1 eller renatv en Leica M8. Den senare skulle med största säkerhet utlösa en smärre äktenskaplig kris ;-) Jag måste nog sälja av någon "tyngre" DSLR eller glugg innan familjen accepterar en ny "svindyr" digitalkamera med osäkert (läs inget) andrahandsvärde. Tacka vet jag den gamla goda "anolaga" tiden då en Leica höll sitt värde eller rentav kunde bli en bra investering.

Imorgon åker jag till Köln, där finns "Photo Gregor", hmm....
http://www.foto-gregor.de

Postat 2007-06-14 15:47 | Läst 10238 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera