Camera Obscura

Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Att återvända till de vatten där jag finner ro...

Fujifilm X-pro1 med 18/2 - helt obeskuren - bara konverterad från RAW och varsamt behandlad i PhotoShop - samtliga bilder.

F
ick rådet av David här på Fotosidan, i en tidigare bloggkommentar, att bara publicera bilder - om jag vill undvika debatt (och omaket att moderera mitt kommentarsfält ;-). Så idag kör jag "safe" och lägger bara upp några bilder från ett tidigare besök på dagens utflyktsmål - Forsakar på Österlen.

 

Men självklart så är ju alla som vill kommentera bilderna varmt välkomna att göra det :-)

Postat 2012-10-06 11:03 | Läst 5910 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Viktigt! Malware (skadlig mjukvara) varning pga av Instagram-feed via "Badgeplz" :-(

Fujifilm X-pro1 med 35/1,4 - helt obeskuren - bara konverterad från RAW och konverterad till S/V i PhotoShop.

F
lera av er som besökt min blogg under morgontimmarna idag har antagligen fått upp en varningssida för sk "malware" eller skadlig kod. Jag har identifierat problemet - det handlar om  "Badgeplz(.com)" som visar en feed av Instagrambilder. Tydligen har deras sajt blivit hackad, så här ser rapporten från "Google Safesurf" ut:

What is the current listing status for badgeplz.com?

This site is not currently listed as suspicious.

What happened when Google visited this site?

Of the 824 pages we tested on the site over the past 90 days, 0 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 2012-10-04, and the last time suspicious content was found on this site was on 2012-10-04.

Malicious software includes 2 trojan(s).

This site was hosted on 2 network(s) including AS8972 (PLUSSERVER)AS15169 (Google Internet Backbone).

Has this site acted as an intermediary resulting in further distribution of malware?

Over the past 90 days, badgeplz.com appeared to function as an intermediary for the infection of 40 site(s) includingashleebrettnichols.blogspot.com/overblonde.com/sweetfrosting.ca/.

Jag ber om ursäkt om detta skapat oro hos någon av mina läsare och jag har kontaktat Fotosidans support. Och jag har såklart  avlägsnat det aktuella insticksprogrammet från Badgeplz från min blogg.
  

Postat 2012-10-05 09:24 | Läst 9195 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Har "blogghatet" nått Fotosidan - eller är jag bara "överkänslig"?


Fujifilm X-pro1 med 35/1,4 - helt obeskuren - bara konverterad från RAW och som vanligt varsamt behandlad i PhotoShop ;-)

J
ag upplever att tonen hårdnat här på Fotosidan, både i blogg-kommentarerna och i forumen. Eller är jag bara lite överkänslig? Tror inte det..
Så länge som jag bara bloggar om "ofarliga" saker som kameranyheter och gatufoto så är allt lugnt, men när jag bloggar om mitt jobb eller om "heta" ämnen, då....
 
Ett exempel - när jag glad i hågen berättade om Kungliga Magasinet så skrev någon: "Ännu en i raden av skvallerblaskor, massmedialt skit..."  och detta om en tidning som han omöjligt kunde ha läst - då den inte kommit ut än ;-)

Men lite för mycket för mig blev var det i måndags då jag skrev en bloggpost med rubriken: "Om du vill bli fotograf - gör INTE såhär...".
Några kommentatorer läste inte igenom min text så noga utan gick till angrepp utifrån sin tolkning av vissa lösryckta meningar. Jobbigt. Men missförstånd måste man tåla även om tonen blir både hård och raljerande.

Och än värre blev det när någon insinuerade att jag ljög - det uppfattade jag som ett rent (om än förvirrat) personangrepp. Och då tog jag bort hela blogginlägget. Jag orkar helt enkelt inte med en debatt som landar på den nivån...

Då jag började blogga här på Fotosidan för mer än 5 år (och över 900 bloggposter) sedan så var det bla därför att FS är en community och med regler osv och därmed en hyfsat trygg plats. Så måste det förbli!

Redaktionen läser inte alla bloggposter och foruminlägg - blir du påhoppad eller illa bemött - använd "rapportera" funktionen!

--- Texten editerad 16.24 121005 ---

Jag är mycket tacksam för era kommentarer och synpunkter. Men jag kommer inte att återpublicera den aktuella  bloggposten utan jag föredrar att gå vidare och lämna detta bakom mig :-) Och jag tänker ha en hårdare panna nästa gång jag sticker ut hakan ;-)

Postat 2012-10-04 23:52 | Läst 8872 ggr. | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera