Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Instagram, Twitter och Facebook - slutet för fotobloggen?


iPhone och Camera+ via Instagram, samtliga bilder.

Återigen i Stockholm efter en resa med SJ2000. Har hunnit med tre Instagram publiceringar under dagem. Det är nog tyvärr så att Instagrm (och iPhone) har tagit över en stor del av mitt fotograferande, eller åtminstone i grunden förändrat hur jag delar bilder med andra.Det är inte så att jag övergivit bloggen – jag skriver ju tex i den just nu ;-)
Men, att använda samma verktyg – iPhone4 – till att både ta bilden, bildbehandla den digitalt samt slutligen publicera den är oslagbart. Speciellt om man inte har tid att sitta framför datorn, utan alla steg som jag nämnde ovan helst bör ske ”on the run”.Mitt mycket enkla arbetsflöde blir: att ta bilden i Camera+ (hellre än iPhonens egna camera-app).  Sedan bildbehandling i nämnda Camera+, alternativt i Snapseed eller PhotoShop Express apparna, för att slutligen ”filtrera” och publicera i Instagram.  Hela processen tar i bästa fall bara någon minut.


Skärmdumpar från min iPhone som visar Instagrams mycket enkla interface.

Förutom de som direkt följer mitt flöde på Instagram så genererar publiceringen en sk ”tweet” på microbloggen Twitter (frivilligt) med mig som avsändare och länk till bilden. Och mitt Twitter-konto generar i sin tur en publicering på min sk ”Facebook-vägg” där mina "vänner" meddelas min status-uppdatering. Förenklat så når min bild med tillhörande text alla de som jag har kontakt med via sociala-medier (om de nu är uppkopplade osv ;-) - varav ett antal brukar interagera med mig ganska omgående. Nu handlar detta såklart inte om "räckvidd" och hur många som faktiskt ser på mina bilder och läser ev texter - utan om enkelheten i kommunikationen. Och att det ska vara skoj att fotografera...Mitt Instagram-användarnamn är: @CREATIVEIMAGEGROUP
för er som är intresserade av att följa mig, jag följer såklar tillbaks.
Och du hittar mig på Twitter: http://twitter.com/johanericson 
Ps.
Instagram finns just nu bara för iPhone men lär komma som Android-app inom kort.  

Inlagt 2012-01-30 00:48 | Läst 14521 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mobiltelefonen är smidig om man bygger sin blogg på dagboksbilder. Jag är mer intresserat att skriva lite längre reflekterande texter utifrån vad som händer mig. Då passar det bättre med rejält tangentbord i samband med att jag gjort klar bilderna från systemkameran i datorn.

Verkligen fina bilder du tagit. Det kan vara enklare att känna sig lekfull i sitt fotograferande med en mobil.
Svar från Johan Ericson 2012-01-30 10:59
Hej Magnus!
Roligt att du gillar mina mobilbilder :-) Det är nog sant att det enkla, avskalade och lekfulla hjälper när inspirationen sitter djupt...

Och - absolut - att skriva lite längre och genomtänkta texter är inget man gör från mobilen. Men jag fascineras av det snabba, spontana, kanske dagboksfoto - men för mig snarare "an passant". Helt klart behöver jag både och...

En fråga - ett Instagramflöde på Fotosidan? Antingen som tillval i bloggen eller ett "centralt" på förstasidan. Tex triggat av "#fotosidan".

/Johan E
Jag tror knappast att det är slutet på fotobloggen, det känns snarare som att det håller på att ta ordentlig fart i mitt tycke.
Sen kan man väl se det som att man kanske har möjlighet att lägga upp en annan slags bilder och text från datorn i kammaren än när man är ute på fältet och kanske skjuter mer sporadiskt med en mojäng som agerar mobil/kamera/radio/tv/osv osv. :)
Svar från Johan Ericson 2012-01-30 11:00
Hej Patrik!
Roligt att du tycker att bloggen får fart igen, den har har onekligen försummats senaste veckorna. Och du har rätt ang bildvalet - det ena utesluter inte det andra...
/Johan E
Fina hipstamatics igen, Johan! Själv har jag inte skaffat Instagram än, har inte ens bredband i min iPhone 3GS. Gillar heller inte redigera bilderna direkt i luren, utan väntar tills jag kommer hem och kör dem "varsamt" i PS ;)
Testa Hipstamatics app "Disposable". Den fungerar som en riktig film, dvs bilderna framkallas till en rulle först då man exponerat 24 bilder!

Fina bilder för övrigt, som vanligt!

/Vincent