Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Kort statusuppdatering (a la Facebook) - och några snaps från vardagen...


iPhone och Camera+ via Instagram, samtliga bilder.

Först av allt - Ett riktigt gott 2012!

Och så lite om livet och några "Instagram-bilder" från de senaste dagarna:

 

Igår fick vi nycklara till vår nya lägenhet, men vi sover inte där än - först ska flyttlasset ner från Uppsala. Det är alltid en speciell känsla att komma in i en tom lägenhet (eller hus) som ska bli ens hem.



Lägenheter är nästan alltid som vackrast innan de möbleras. En lustig detalj är att mina föräldrar bodde ca 10 år i en exakt likadan lägenhet när huset var nytt - och nu bor de i lägenheten bredvid oss. Generationsboende är ordet för dagen.

 

Även om huset vi bor i är en modernistisk koloss mitt i Malmö (där Kungstagatans allé slutar och övergår i Storgatan) så är utsikten fin (som tex mot Kaptensgatan ovan). Och omgivna av gågator som vi är så hörs inget direkt trafikbuller.

 

Vi fick en garageplats i huset - den minsta och absolut mest svårparkerade. Men det är underbart att slippa den ständigt närvarande "p-vakten-kommer--ångesten"!



En anna bonus med flytten är att vi kommer närmare min "analoge" bror (ovan med sin älskade Nikon FM2 som hängt med i snart 25 år) och hans familj - på enkelt gångavstånd i andra änden av Kungsgatan. 

Status i övrigt: inget nytt jobb än - men jag är numera "spelbar" som en STHLM-reklambyrå valde att uttrycka det. Och jag har sålt min Leica M8 och gjort mig av med en hel del (onödig?) kamerautrustning - mer om det i kommande bloggposter.

Inlagt 2012-01-03 00:49 | Läst 19568 ggr. | Permalink

"Det låter så positivt, det du skriver! Att bo nära sina föräldrar är guld värt. Vi bor på samma tomt som min svärmor, hon bor med andra ord cirka 10 sekunder bort och det är en trygghet för både henne och oss. Barnen har ett kök att krypa in i och dra sig undan till när det behövs mm.. Det är inspirerande att läsa din blogg! //Annelie H"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Snygg bunke! Stor balkong är aldrig fel. Ifån/Instagram har bestämt blivit en farsot! Fast i händerna på en mästerfotograf ändå uthärdligt. Dock, även om du sålt din M8 tror jag att du har bättre redskap.
Svar från Johan Ericson 2012-01-03 12:04
Tack :-)
Istagramandet är roligt och kravlöst, och bilderna blir förvånansvärt bra - i alla fall på skärmen ;-)
Mer om kameror osv i bloggen inom kort...
God fortsättning!
/Johan E
Såldes M8 efter påbud hemifrån?
Svar från Johan Ericson 2012-01-03 12:07
Filar på en ny bloggpost som berättar mer om just det ;-)
Och god fortsättning!
/Johan E
Lycka till med flytten! Alltid kul att se nya horisonter (även om dina har en förhistoria).
/Ylva
Mitt i smeten i Malmö, trevligt!