Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Leica M9 som lyxaccessoar!Med de senaste dagarnas "Leica-debatt" i åtanke kunde jag inte låta bli att visa några YouTube-klipp. De har filmats av någon japansk "Leica-nörd" som sitter med några vänner som beundrar varandras kameror. Känt fenomen hos Leica ägare - och något som tyvärr kan stärka tesen att Leica-M idag främst har blivit en sk "yuppie-accessoar" ;-)

För den intresserade kan man man även påpeka att en av M9:orna har det klassika "Leica skriptet" på toppkåpan. Enl en kommentar till videon så är den en av tio i en speciell upplaga för den japanska marknaden. Jag tror nog snarare att den är ett bevis för att du kan få din M9:a "a la carte" om du bara är villig att betala :-)Och det går att "extrautrusta" Leican med snygga (snordyra) läderväskor och exklusiva remmar till fördömelse - men om man gör det så har man nog fallit i "accessoar-fällan"...

Men snyggt är det ;-)

Inlagt 2010-06-30 09:07 | Läst 10193 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag personligen tycker inte bara väskorna är snordyra. Dom är även skitfula ;)
M Leica verkar intressera ett annat kundsegment numera...
(Rysslands president har också en Leica M9)
Men kameran är säkert bra!
/B
Jepp, väskorna är fula.

En snygg Leica är en sliten Leica.

Vi ska inte lura oss att Leica inte varit status tidigare. Jag kommer ihåg en krönika i Aktuell Fotografi från 80-talet om hur många hängde en Leica M på magen för att åtnjuta staus. Några bilder tog de inte.

Vi kanske ska vända på saken. Nu är det så få seriöst arbetande hobby- och yrkesfotografer som använder Leica att det mest bara är kamerasamlare som köper Leica...
Varför repa sönder sin fina kamera. Jag tycket att fodralen fungerar väldigt bra! En repig kamera är inget mått på hur mycket man använder den, snarare ens inställning till sina saker. Och vad gäller status symbol, visst är kameran dyr men den har också fått väldigt bra kritik. Jämför man med klassiska musiker som spelar på instrument mellan 200 000-1 miljon kronor så är kostnaden för M9 inte så hög. Musikers löner är för övrigt inte särskilt höga. Ur ett privatekonomiskt perspektiv är det givetvis mycket pengar.
Repa och slitage är inte samma sak.

Jag tycker det är charmigt när man ser att en kamera nötts i handen på en flitig fotograf.

Själv är jag rimligt rädd om mina prylar, men använder man dem varje dag blir det slitage - en snygg patina ;)