Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Leican ska vara svart - basta!N
u när jag snöat in lite på det här med att fotografera kameror så kunde jag inte låta bli att titta på de bilder jag publicerat tidigare av vackra kameror. För en kamera kommer inte till sin rätt ett vitrinskåp - utan snarare när den används till det den skapades för.Överst några "före detta kameror" - en lånad M9:a tillsammans med min egen gamla M8:a. Visst är svart snyggt, även med kromade objektiv? Ovan min kompis gamla M8:a - med honom på Österlen, för några somrar sedan. Numera har han en M8.2 - svart! En "vitrinskåps Leica" i full frihet - min jubileums M6 TTL som jag faktiskt rastar ibland, främst för att slutaren inte skall becka ihop - och för att den är så enormt skoj att använda. Jag säger bara - det subtila ljudet från en mekanisk Leica-slutare med gummiridå - finns det något vackrare?Slutligen Leica II:an - underbart vacker i sin över 80-år gamla svarat lack :-) Och den analoga kamera jag använder mest. Just nu laddad med Tri-X...Men det blir oftast Fujifilm X-Pro 1 som får följa med ut, även den svart. Leica-svart ;-)

Inlagt 2013-12-30 23:57 | Läst 13537 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Visst är Leica vackra! Hade själv en M6 med 21 35 50 o 90, tyvärr ej längre, hade jag haft optiken kvar hade jag nog köpt ett hus. Hälsn ,LO
Lite förvånad över din sista kommentar. Att du använder X-PRO 1 mest.
Har själv skaffat en efter givit upp att försöka hitta en kompakt som ger en kvalitet som jag blir nöjd med.

Just nu i Wien några veckor och har denna gång endast med mig X-PRO1. Ännu har jag inte saknat mina Canon.

Kör du också dina M-objektiv på Fuji eller väljer du Fujis egna med AF?

Har själv inga m-objektiv men 2 st. Leica R-objektiv som jag kör med adapter. En Summicron 90/2 och en Super-Angulon 21/4.
De ger bra bilder med X:PRO1 men kan inte påstå att jag ser att de är bättre än den 18/2 och 35/1.4 som jag har från Fuji.
Vad är din erfarenhet med m-objetiven?

Mats