Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Liveblogg - från där jag är just nu :-)


Panasonic Lumix GF1 + 40/1,7 @640 ISO - kamerans JPG rakt av från minneskortet.

Vet inte om jag vill blogga egentligen - men just nu har jag tillgång till Internet - så jag känner mig tvungen att fånga tillfället ;-)

Jag är på Pingströrelsens årliga konferens Nyhemsveckan i djupaste Småland. Och jag är här som representant för mitt egen församling och tillika mitt arbete - dvs jag står i en utställningsmonter i stort sett hela dagarna. 

...och just det - det ösregnade till för någon minut sedan - nu kan jag lämna Nyhemshallen torrskodd för att återta min plats i montern ;-)

Men jag måste få dela en reflektion - kyrkan - i alla dess olika uttrycksformer och sammanhang är en av de absolut största tillgångarna för vår värld. Kärleksfulla, idoga, trofasta, ärliga, självuppoffrande kristna bär inte bara sig själva och sina familjer och vänner i bön och omtanke - de bär också en stor del av vårt gemensamma ansvar för våra medmänniskor genom sin livsstil och sitt engagemang för de svaga och utstötta.

Sverige behöver bli kvitt sin tilltagande beröringsskräck gentemot kristendomen och betrakta den som den självklara del av vårt land den faktiskt är och varit i över 1000 år! 
 

Inlagt 2011-06-23 20:31 | Läst 6134 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Johan,
"Djupaste Småland ", som du nämner i ditt andra stycke,
är ett uttryck som kan uppfattas på minst två olika sätt.
1. Småland är den djupaste och rikaste grunden för all vår svenska identitet, vår självkännedom och vår väl grundade förståelse hur vi kan och måste samverka med varandra, med naturen och dess oavvikliga fysikaliska villkor.

2. Småland är det djupaste mörkret, den djupaste avgrunden av okunnighet, vilja till avskildhet och separation.

Vilket djupaste Småland är det som du avser?

Staffan J, född i Högsby, utbildad i Oskarshamn, Stockholm och en livstid verksam i Tyskland och i Stockholm.
Chasid 2011-06-23 23:34
Nyhem ligger inte ens i Småland utan i Västergötland :-) Blanda aldrig ihop Småland och Västergötland när en västgöte finns i närheten, kom ihåg vad vi gjorde med Rom :-)
//Chasid
Svar från Johan Ericson 2011-06-24 12:05
Hej!
Oups, här behövs nog en "dubbelpudel" ;-)

1. Jag tänker mig Småland som vårt svenska "heartland" - och det omfattar även Väst- och Östgötar. Liksom det svenskaste av Sverige. En genuin lantlighet, kalla "Astrid Lindgren land" om du vill - vårt motsvarighet till "Mellanvästern" i USA - idyll mao :-)
2. Jag måste kolla kartan bättre ;-)

Glad midsommar!
/johan e
1000år av förtryck, ha eran kyrka men ha den för er själva. Pingstvännerna förföljer iallfall inte mig som inte vill ha något att göra med kristendom som jehovas och andra kristna grupper. Någon eloge ska ni väl ha för det..