Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Missa inte ”Unsere Mütter, unsere Väter” eller ”Krigets unga hjärtan” (svensk titel) nu i kväll kl 21 på SVT1


 Fujifilm X-pro1 med Fujinon 60/2,4, bilden från en uppvisning av 1942 års svenska försvar på Beredskapsmuseet tidigare i våras- obeskuren osv i vanlig ordning men s/v-konverterad och lite bearbetad i Photoshop för att få rätta känslan av fyrtiotal :-)

D
et är inte var dag som tyskarna tar sig an de mörkare kapitlen i deras historia - men när de väl gör det så gör de det ofta numera med bravur. Därför tänker jag inte missa första avsnittet av ”Krigets unga hjärtan” på SVT 1 i kväll. Serien har fått mycket bra kritik såväl som ursinniga påhopp i tysk media - och det säger nog allt. Förhoppningsvis lyckas den med att skildra krigsåren nyanserat och trovärdigt - något som 80-tals mastodontserien "Heimat" kapitalt misslyckades med mitt i all sin småmysighet. Men en ny generation film och TV-skapare och filmer som "Lore" bådar gott och ger mig hopp. Kanske blir detta ett tyskt svar på "Band of brothers"? 

Läs mer om serien på SVD-kultur

Inlagt 2013-06-04 20:16 | Läst 9549 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
2013-06-06 10:09   Dagmar Grieger
Tyska skolbarn och ungdomar har inte gjort något annat under hela 70 o ch 80-talet bearbetat "unsere Vergangenheit" och "Nazitiden" . Aldrig en helhet i Allmän Historia, samma tema tröskades under både Sozialkunde- som Historielektionerna. Många gånger drevs en kil in mellan barn och föräldrar av unga lärare.
Må vi idag lösa problemen mobbing och invandrarhat här hemma,- det var så det började-. Vem är offren om 50 år?
En som upplevde detta.