Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Omega Seamaster 300 #blogg100


Fujifilm X-pro1 med Fujinon 64/2,4 - nya Omega Seamaster 300 i platina och då med blå urtavla och vridringsinlägg presenterades här på Baselworld.

O
mega släpper en fantastisk "remake" av sitt mest berömda dykarur - Seamaster 300. Den är mycket lik den ursprungliga modellen förutom några mindre detaljer som vridringens index. Luminovan i index och visare är krämfärgad för att likna vintageklockornas gulnade tritium - snyggt!
Bilden ovan är på modellen i platina med blått index och tavla, den väger nästan 500 gram och kostan närmare 500.000 Kr :-)
Stålmodellen har svart urtavla och vridring och kostar "bara" dryga 40.000 Kr. Men det som gör klocka så speciell är inte bara designen - det är urverket. Under huven tickar ett "Master Co-Axial" urverk, i princip samma som sitter i "15000 Gaus" Omegan - dvs helt okänsligt för magnetism. 
Så den nya Omega Seamaster 300 är faktiskt väldigt mycket klocka för pengarna :-)


  Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

 

Inlagt 2014-03-29 19:49 | Läst 12175 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Konstigt värld det där. :) Men visst, jag skulle inte ha något emot en fin klocka på armen. :)
Klocker e intressanta! :)
Jag hade en självuppdragande Omega på sen't 1950-tal, och hade gjort ett Bismarckarband i silver till den klockan, men så passerade vi Lissabon, och då pengarna va slut så... :)

Annars så e nog Petek Philippe Calatrava min favo! Tidlös, diskret liksom!
http://www.uret.se/patek-philippe-calatrava-c-74_341.html
/B
Läckert, och mycket retro! Jag är iofs inte så förtjust i urtavlans design.... Men fint med metallen som inte avslöjar sin kvalitet... De som vet, de vet... genom urtavlan då... bland annat. Kul... mer mer... :) //Peter :)
Jag har en seamaster, james-bondmodellen som nästan ser ut som den där. Min är i stål dock och så har den en gasventil upptill på vänster sida (kanske finns på den här också även fast den inte syns i bilden?). Ett aber med dessa mekaniska klockor är att de måste in för underhåll med jämna mellanrum, min är i behov av detta men det skulle kosta runt 4000 kr har jag för mig, så klockan får ligga tills jag anser mig ha råd. Certinan visar tiden bra den också, och det till en betydligt beskedligare prislapp. ;)
-affe