Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

På begäran: en nattbild med Ricoh GR-D III på ISO 1600 och f1,9 :-)



Tog några bilder med Ricoh GR-D III:an nu ikväll på väg till hotellet. Bilden ovan är uppladdad direkt från kortet, kamerans JPG, helt orörd av något bildbehandlingsprogram. Dock har kamerans egen brusreducering varit påslagen, tiden är 1/48 sek och bländaren som sagt f1,9. 

Fler kommentarer och utförligare tester kommer! 

Inlagt 2009-09-25 01:01 | Läst 10784 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Verkligen bra resultat! Man ser knappast något brus. Undrar hur Leica M9 klarar motsvarande ljusförållanden.
För att vara "direkt från kortet" är det lysande bra.
Visst går det att stänga av brusreduceringen i jpg-läget. Tror att det blir ett snyggare brus i bw med mindre utsmetat brus. Jag är verkligen sugen på denna kamera men det får nog vänta till efter jul. Nöter sönder lx3:an ännu mer (den ser ut som ett vrak nu efter 1,5år). 7000kr är lite väl dyrt, men den kanske är värd det.
Jag vet inte. Nu har jag provat att klicka på dina bilder både med IE 6, i förra bloggen, och nu med Firefox i denna bloggen. Står bara och tuggar, får inte upp några blider. Synd, för det vore kul att se dem förstorade.
Det gör inget om det brusar i bilder. Bara det brusar snyggt:) Samma som olika korn på olika filmer. Brusreducering är enligt mig det värsta som finns vid hög iso och bw.
Konverterade den till svartvitt i photoshop enligt min action och det blev nästan nog bra. Bara lite mindre brusreducering till förmån för ett snyggt brus och kameran kommer att bli min julklapp till mig själv.
Finfina bilder.

Jag har en GRD II till salu!
Anyone?
Jag finner det lustigt att bilder "direkt-ur-kameran" anses orörda när det görs precis samma saker med dem som vid eventuell raw-framkallning.