Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Princess of Egypt


Ricoh GXR, 50mm f2,5 Makro, ISO 200 (framkallad från DNG, obeskuren)

Var inne i STHLM igår, främst för att för att göra några ärenden, men passade även på att ta lite bilder till mina bloggtester (tröttnar på Uppsala ibland ;-) Svinkalt ute, så det blev ett fika på Puck - med familjen som omväxling. Och så avslutade vi med ett obligatoriskt besök på Krabat - STHLMs bästa leksaksaffär? Dottern köpte en egyptisk prinsessa (Kleopatra?) från franska Papo.


Ricoh GXR, 50mm f2,5 Makro, ISO 400, vid närgränsen ca 7cm (framkallad från DNG, obeskuren).

Den handmålade, ca 10 cm höga figuren, blev även ett utmärkt motiv för lite lek med 50mm makro-kameramodulen till GXR:en :-)


Ricoh GXR, 50mm f2,5 Makro, ISO 200 (framkallad från DNG, obeskuren).

Annars blev det en klassisk STHLM-vy som får tjänstgöra som fond för mitt lilla ISO-test. Jag plåtade motivet med två Ricoh (GXR+GR-D III) samt med en Canon och en Leica - på samtliga förekommande ISO-lägen. Nu skall jag bara klura ut hur jag gör filerna tillgängliga för nedladdning (utan storleksbegränsning) här på FS...

Inlagt 2010-01-09 17:34 | Läst 8934 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Stockholmsvyn är riktigt bra tycker jag! Passar bra till den artikel som aldrig någonsin kommer att skrivas - Stockholm är färdigbyggt! Detta är den sista kranen som kommer att skymma Stockholm ;-)
Jag fick för mig att GXR körde bildförhållandet 3:2 när man använde 50/2,5 modulen?
Väldigt fina bilder ur den där GXR. Särskilt 50mm:s modulen (eller vad man nu ska säga?). Trodde som Johan att den gör bilder med formatet 3:2. Men det kanske finns fler val i en Ricoh än man kan tro? Hur som helst - mer än vackert i Stockholm - även på bild!