Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Ricoh vs Leica (och en Leica till salu ;-)


Jag håller just nu på att köra in mig på nya Ricoh GR-D III samt testa hur den står sig mot storheter som Leica M8 och M9. Och inte minst jämföra den mot föregångaren GR-D II, vad har III:an som inte II:an har, bildkvalitet osv...



Var ute och plåtade lite i helgen, med fru och barn, dottern tröttnade snabbt på sin Samsung och fick ta över en Ricoh, frun blev lite trött på att alla motiv skulle plåtas med minst tre olika kameror ;-)



Ett av alla testmotiv, gissa utrustningen: Leica M8 med Voigtländer 15mm f:4,5 eller Ricoh GR-III med vidvinkelförsats GW-2 - båda ger motsvarande 21mm :-)

Ps.
Säljer M8:an och Ultron 28:an - se annonsen här!

Inlagt 2009-10-05 00:14 | Läst 9625 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jaså det blir en M9:a i alla fall ;)
Det gör du helt rätt i Johan, det är säkert en strålande kamera.
-affe
Du måste visa jämförelsebilderna! Hur som helst, återigen finner jag att M8 har suverän färgåtergivning. Ska bli spännande att se hur GR-DIII står sig vid jämförelse.

Önskar jag kunde köpa din M8, men tyvärr, budgeten har inte utrymme för det, med alla husreparationer som står på kö. :-)
Johan. Lagom tills du är nöjd med dina "nya" kameror så lär det dyka upp en Ricoh GR-D IV och en Leica D9.2, som du hellre vill ha. Det är inte så svårt att se den utveckligen. Har man pengar så finns det ingen anledning att vara nöjd med det näst bästa. Då ska man ha det senaste. Helst!

Fin bild, den nedersta. Jag gissar på Ricoh GR-D III med vidvinkelförsats!