Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Sakta gå hem genom stan (från Fotografiska)


Leica M8 + Super Wide-Heliar 15/4,5 Obeskuren. Fotografiska sett från Fjällgatan.

S
tockholm är speciellt, ibland längtar jag faktiskt tillbaks. Och jag säger "tillbaks" därför att jag under några år under 90-talet bodde och arbetade i STHLM.

Först bodde jag med fyra andra arbetsnarkomaner i Östberga och pendlade till Sollentuna. Senare fick jag tag i en andrahands etta på Saltmätargatan, och min arbetsplats blev även mycket mera central. Sista året så hade jag årskort på SJ och kunde tillbringa lika mycket tid "hemma" i Malmö som i STHLM. Och sedan blev det Frankfurt am Main, men det är en annan story...

Sedan många år så är Söder min favoritstadsdel. När Fotografiska öppnade så försköts min gravitations punkt mot kvarteren runt Katarina kyrka. Hyfsat med parkeringar, fina promenadmiljöer och gott om ställen med atmosfär och god latte ;-)


Panasonic Lumix GF1+ 20/1,7 Rakt av från minneskortet. Delar Anders Petersens "From back home".


Var senast på Fotografiska för att se Anders Petersens "From back home" som visas tom 5/9. Den är även efter en donation av fotografen själv en dela av Fotografiskas samlingar. Och något som Fotosidan äntligen skrivit om ;-)

 

Sist men inte minst - en låt som jag nynnar på ibland när jag går till bilen för att köra hem efter en sen kväll i huvudstaden :-)

--- Edit ---
Tack för kommentarerna om min bild på Saltsjön och Fotografiska, tagen uppe på Fjällgatan. Jag har retuscherat bort dammet ;-)

Inlagt 2010-06-20 15:52 | Läst 7070 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Gillar första bilden (från Fjällgatan?) med måsarna och det sköna ljuset i bakgrunden. Jag har ännu inte besökt Fotografiska museet så jag har något att se fram emot i sommar. Du har lite damm på sensorn verkar det.
ja, första bilden var verkligen jätteläcker Johan, vilket schwung och djup i den!
Ärligt talat, jag är mycket mer förtjust i dina bilder än i Peterséns. Så det så!
Fib bild johan o ja STHLM var tider..
Fast vi byte område, jag till Malmö o du till Uppsala.
Ha en skön Sommar.
Sam