Fd fotograf, numera förläggare - men plåtar såklart fortfarande och bloggar i tid och otid ;-)
 
Follow johanericson on Twitter

Uppdaterat Lecia M8:ans firmware till 2.014 - men hallå Leica - hur tänker ni?Leica har släppt en uppdatering av den interna mjukvaran (firmware) till Leica M8 och M8.2 - här är länken.
Vad gör nu den nya mjukvaran? Bla så finns 6-bit koden för nya 21/3,4 med och så "förbättras de interna processerna" - vad det nu kan tänkas innebära? 

 

En märkbar förbättring  är att den suddiga "förhandsbilden" i visningsläget är borta - bilden uppträder skarp på en gång - tack Leica.

Rapporter om bättre brusreducering förekommer - jag har inte hunnit testa själv...

Men jag saknar verkligen en funktion, som finns på M9:an, och borde vara enkel att lägga till även på M8:an - möjligheten att manuellt ställa in vilket objektiv som används. Nu måste jag även i fortsättningen antingen använda kodade objektiv eller välja "okodat objektiv + IR-filter" i menyn.

Snällla, snälla Leica - ge även oss M8 fotografer möjligheten att manuellt ställa in rätt objektiv (med eller utan IR-filter) i menyn! 

Inlagt 2011-06-30 13:09 | Läst 11391 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Såna där diffusa beskrivningar av uppdateringar kan vara livsfarliga! Varudeklaration Leica! Man vill ju inte uppdatera sig för att upptäcka att det var bättre förr.
När jag uppdaterade X100 fanns det 23 klart deklarerade punkter att läsa om.
Jag vet inte om det är sant eller inte men de finns de som hävdar att det är begränsningar i M8:ans hårdvara som förhindrar att ge möjlighet till manuellt val av objektivinställningar. Någon form av begränsningar i minne?

Manuella inställningsmöjlighet är bra men ibland så ställer den till det när man byter objektiv men glömmer att byta kod.

/Jocke